Home » D:News » Veste grozavă: boala care afectează 1 din 5 oameni are un nou tratament cu rezultate neaşteptate!

Veste grozavă: boala care afectează 1 din 5 oameni are un nou tratament cu rezultate neaşteptate!

Veste grozavă: boala care afectează 1 din 5 oameni are un nou tratament cu rezultate neaşteptate!
Publicat: 01.09.2014
Novartis ar putea începe producţia unui medicament pentru tratarea insuficienţei cardiace, după ce testele clinice au avut rezultate mai bune decât s-a anticipat, iar compania urmează să ceară aprobarea autorităţilor americane, vânzările fiind estimate la 8 miliarde dolari anual, relatează Bloomberg

Noul medicament, testat de către compania elveţiană pe 8.442 de persoane, a avut ca efect reducerea ratei decesului şi a spitalizării din cauza insuficienţei cardiace cu 20% faţă de tratamentul standard cu enalapril, care a fost singurul utilizat pentru bolile cardiace în ultimii 25 de ani.

Peste 26 de milioane de pacienţi din toată lumea care suferă de insuficienţă cardiacă ar putea beneficia de un nou tratament.

Novartis a anunţat, de asemenea, că încearcă să obţină aprobarea autorităţilor din Statele Unite în acest an, pentru a începe producţia medicamentului.

Noul medicament ar putea genera vânzări de până la 8 miliarde de dolari pe an pentru compania farmaceutică, potrivit unui analist al Sanford C. Bernstein & Co din New York, Timothy Anderson.

„Când am auzit rezultatele, reacţia mea a fost: «Sigur?» Când vezi astfel de rezultate, vrei să te asiguri că ai auzit bine. Acest medicament va deveni unul dintre brandurile noastre. În mod sigur este o oportunitate de miliarde de dolari”, a afirmat David Epstein, şeful diviziei de produse farmaceutice a companiei.

Noul medicament, numit LCZ696, combină inhibatorul utilizat în prezent cu un nou tip de substanţă, ceea ce ridică presiunea exercitată asupra inimii şi permite rinichilor să funcţioneze normal.

Insuficienţa cardiacă este o boală incurabilă care nu permite inimii să pompeze o cantitate suficientă de sânge în organism. Potrivit datelor Novartis, unu din cinci indivizi suferă de insuficienţă cardiacă de-a lungul vieţii.

Novartis este una dintre cei mai importanţi producători de medicamente din lume, în 2013 ocupând locul întâi între companiile din domeniul farmaceutic ca vânzări (57,9 miliarde de dolari).

Surse: Mediafax, Bloomberg

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase