Home » D:News » Ce spun degetele bărbaţilor despre fertilitatea lor? Detaliul la care trebuie să fie atente femeile

Ce spun degetele bărbaţilor despre fertilitatea lor? Detaliul la care trebuie să fie atente femeile

Publicat: 04.09.2014
Cercetătorii din Coreea de Sud susţin că au descoperit o legătură inedită între raportul lungimii degetelor de la mâinile bărbaţilor şi dimensiunea testiculelor.

Astfel, în urma unui studiu realizat de Departamentul de Urologie al Spitalului Universitar Gachon Gil din Incheon şi de la Seoul National University Hospital, cercetătorii au observat că bărbaţii care au degetul inelar de la mâna dreaptă mai lung decât degetul arătător au şi testicule mai mari.

Asta deoarece genele care determină dezvoltarea genitală şi cea a degetelor în stadiul embrionar sunt aceleaşi.

Cercetări anterioare au arătat că bărbaţii cu testicule mai mari produc mai mulţi spermatozoizi, deci sunt mai fertili.

La acest studiu au luat parte 172 de coreeni cu vârsta între 20 şi 69 de ani, care fuseseră spitalizaţi pentru diferite intervenţii urologice. Lor li s-au măsurat degetele arătător şi inelar, apoi un urolog le-a măsurat testiculele.

În cadul acestei cercetări, experţii au aflat de asemenea că vârsta sau înălţimea bărbaţilor nu influenţează mărimea testiculelor.

Alte studii care implicau dimensiune degetelor au arătat că femeile care au degetul arătător mai lung ca inelarul sunt considerate mai atrăgătoare, pentru că au de obicei figuri mai simetrice.

La bărbaţi este valabil opusul: sunt mai atrăgători cei care au degetul inelar mai lung.

Prima cercetare în acest sens a fost realizată de Bernhard Fink de la Universitatea din Viena. El a analizat degetele a 100 de voluntari bărbaţi şi femei.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase