Home » D:News » 6 metode simple de a preveni migrena

6 metode simple de a preveni migrena

6 metode simple de a preveni migrena
Publicat: 08.09.2014
Migrena – o afecţiune care se manifestă, în principal, prin dureri de cap violente, uneori însoţite şi de alte simptome, precum greaţa sau fotofobia – afectează un mare număr de persoane, majoritatea fiind femei. Câteva obiceiuri simple din viaţa de zi cu zi reduc însă probabilitatea apariţiei acestor crize dureroase.

Mănâncă regulat, pentru a menţine constant nivelul glicemiei

Dacă trece prea mult timp între mese, scăderea nivelului de glucoză în sânge poate declanşa dureri de cap. Păstrează la îndemână câteva gustări sănătoase – alune sau nuci nesărate, fructe uscate, hummus, legume – pentru a nu ajunge la hipoglicemie; de asemenea, bea apă, pentru a rămâne bine hidratat(ă).

 

Încearcă un supliment

Unele cercetări au sugerat că administrarea unor suplimente de vitamina B2, magneziu, coenzima Q10 şi/sau plante precum spilcuţa (Tanacetum parthenium) ar putea preveni migrena. Dar administrarea lor trebuie făcută doar după consultarea cu medicul, mai ales dacă pacienta e o femeie gravidă sau care alăptează. 

 

Fă exerciţii cardio

Un studiu suedez de mică amploare a arătat că persoanele care sufereau de migrenă şi care făceau exerciţii la bicicleta medicinală timp de 3 ore pe săptămână aveau, după 3 luni, mai puţin crize de migrenă, iar acestea erau mai puţin dureroase. Dar şi alte tipuri de exerciţii – Zumba, jogging – pot avea efecte similare, cu condiţia să fie abordate treptat şi să nu exageraţi cu ele. Exagerările pot, la drept vorbind, să declanşeze o migrenă.

 

Descurcă-te cu stresul

Stresul poate fi asociat cu migrenele, dar nu întotdeauna stresul însuşi este de vină; uneori tocmai liniştirea atmosferei poate declanşa o durere de cap, oricât de ciudat ar părea. Hormonul de stres numit cortizol poate atenua durerea, iar scăderea nivelului de cortizol poate, aşadar, intensifica durerile, cred autorii unui studiu realizat la Montefiore Headache Center din New York. Încercaţi pe cât posibil să trăiţi echilibrat, în ritm constant, pentru a evita variaţiile mari ale nivelului de cortizol.

 

Atenţie la metodele contraceptive

În cazul femeilor, medicamentele ce conţin estrogeni, inclusiv pilulele  şi dispozitivele contraceptive cu hormoni, ca şi terapia de substituţie hormonală, pot determina fluctuaţii ale nivelului de hormoni din organism, care pot duce la apariţia sau înrăutăţirea migrenelor. Discutaţi problema cu medicul, pentru o eventuală schimbare a tratamentului sau a metodei contraceptive.

 

Terapia prin sex

În afară de reducerea nivelului de stres, activitatea sexuală are şi capacitatea de a atenua simptomele migrenei, sugerează un studiu german din anul 2013. Efectul s-ar putea datora eliberării de endorfine, analgezice naturale ale organismului, secretate în cursul actului sexual, mai ales cu prilejul orgasmului.

Sursa: Fox News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase