Home » D:News » Diferenţa dintre bolile care ne omoară şi cele care adună cele mai multe donaţii (Infografic)

Diferenţa dintre bolile care ne omoară şi cele care adună cele mai multe donaţii (Infografic)

Publicat: 09.09.2014
După succesul răsunător al campaniei umanitare Ice Bucket Challenge, menit să strângă fonduri pentru ASL (scleroză amiotropifică laterală), Julia Belluz a realizat un infografic care arată diferenţa dintre bolile mortale în Statele Unite şi bolile pentru care oamenii donează cei mai mulţi bani.

După cum se vede în acest infografic, bolile neuromotorii, printre care şi ASL, provoacă mai puţine decese comparativ cu sumele donate.

În acelaşi timp, bolile cardiace, care sunt principala cauză de mortalitate în SUA, adună mult mai puţine donaţii decât ar fi necesar.

Motivele pentru care oamenii aleg să doneze pentru cercetări în domeniul unor boli şi astfel în defavoarea altora sunt foarte diferite.

De exemplu, chiar dacă HIV nu provoacă multe decese în SUA, americanii donează pentru această cauză, deoarece sunt impresionaţi de victimele numeroase la nivel global pe care le face acest virus.

Totodată, bolile care afectează copiii sunt mai impresionante şi au mai multe şanse de finanţare decât cele care afectează doar bătrâni.

În plus, sumele totale donate pentru diferite boli sunt foarte mici în realitate, dacă ne uităm la acest infografic, în special la suma totală donată în cadrul Ice Bucket Challenge.

Sursa: IFLScience

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase