Home » D:News » Descoperire impresionantă: un diamant excepţional, de 232 de carate, a fost găsit lângă Pretoria

Descoperire impresionantă: un diamant excepţional, de 232 de carate, a fost găsit lângă Pretoria

Publicat: 10.09.2014
Un diamant de 232,08 carate, "cu o mărime şi o claritate excepţionale", a fost descoperit într-o mină sud-africană din apropiere de Pretoria, unde au fost găsite de-a lungul anilor numeroase nestemate cu dimensiuni impresionante, a anunţat marţi proprietarul exploatării miniere, citat de AFP.

Compania londoneză Petra Diamonds, care deţine mina din Cullinan din 2008, nu a comunicat valoarea pietrei preţioase, care a fost inclusă în categoria „D de tip II”, dedicată nestematelor transparente sau incolore şi fără o impuritate măsurabilă.

Cel mai recent diamant alb vândut de această companie avea 507,3 carate şi a atins preţul record de 35,3 milioane de dolari în 2010, a precizat Cathy Malins, purtător de cuvânt al companiei Petra Diamonds.

Noul diamant a fost evaluat de experţi la un preţ cuprins între 10 milioane şi 20 milioane de dolari. Nestemata va fi scoasă la vânzare până la sfârşitul anului.

În iunie, aceeaşi companie a anunţat o altă descoperire rară, a unui diamant albastru de 122,52 de carate, în aceeaşi mină, aflată la circa 40 de kilometri de capitala sud-africană.

În 1905, cel mai mare diamant din lume – denumit „Cullinan”, de 3.106 carate – a fost descoperit în aceeaşi mină şi, mai târziu, a fost tăiat în două fragmente care au fost integrate în bijuteriile coroanei britanice.

Surse: Mediafax, Petra Diamonds

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase