Home » D:News » Descoperire impresionantă în mormânul vechi de peste 2.000 de ani din Grecia. Ce au găsit aici arheologii?

Descoperire impresionantă în mormânul vechi de peste 2.000 de ani din Grecia. Ce au găsit aici arheologii?

Publicat: 15.09.2014
Arheologii care sapă la un mormânt vechi de 2.300 de ani din nordul Greciei au descoperit două statui de marmură care înfăţişează femei de o parte şi de alta a intrării în una din cele trei camere subterane.

Noua descoperire reprezintă o nouă dovadă despre statutul social deosebit pe care l-a avut persoana necunoscută care a fost îngropată aici.

Cele două statui sunt impresionante din punct de vedere artistic, au declarat oficiali din Ministerul grec al Culturii.

Capetele statuilor au fost observate săptămâna trecută, dar abia acum au fost scoase în întregime la lumină, după îndepărtarea unui zid.

Mormântul a  fost cercetat doar pe jumătate deocamdată şi arată indicii că a fost jefuit în trecut, probabil chiar în Antichitate.

Arheologii lucrează încet, pentru că sunt nevoiţi să îndepărteze tone de pământ din interior.

Ei cred că aici a fost îngropat un oficial important care ar fi lucrat pentru celebrul rege Alexandru cel Mare.

Katerina Peristeri, care coordonează echipa de arheologi, spune că deasupra mormântului era probabil o statuie a unui leu din piatră, care a fost găsită la câţiva kilometri depărtare.

Faţada monumentului este impresionantă, sub o boltă înaltă perfect conservaţi fiind doi sfincşi de marmură.

Situl arheologic se află lângă anticul oraş Amphipolis, la 600 km nord de Atena. Mormântul datează din perioada 325-300 î.e.n.

În anii 1970, istoricii au descoperit în apropiere, într-o necropolă regală, mormântului regelui Macedoniei Filip al II-lea, tatăl lui Alexandru cel Mare.

Sursa: Huffington Post

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase