Home » D:News » 7 beneficii clare pentru persoanele care fac sex mai des. Ce sfaturi dau cercetătorii?

7 beneficii clare pentru persoanele care fac sex mai des. Ce sfaturi dau cercetătorii?

7 beneficii clare pentru persoanele care fac sex mai des. Ce sfaturi dau cercetătorii?
Publicat: 16.09.2014
Pe lângă motivele evidente pentru care oamenii vor să facă sex, cercetătorii au identificat mai multe avantaje clare ale acestui tip de relaţie. Sunt beneficii concrete, demonstrate ştiinţific şi valabile pentru oricine.

1. Sexul ajută la arderea de calorii. Dincolo de faptul că este mult mai plăcut ca o oră la sala de sport, sexul are beneficii similare, dar depinde cât de sportivi sunt partenerii. O partidă de sex intens arde calorii, întăreşte muşchii şi creşte ritmul cardiac, explică Justin Lehmiller, psiholog la Universitatea Purdue.

Un studiu realizat anul trecut, în cadrul căruia voluntarii au purtat dispozitive de monitorizare a activităţii în timp ce făceau sex, bărbaţii ard 101 calorii în timpul unei partide, iar femeile ard în medie 69 de calorii.

Aceste calcule sunt valabile pentru o partidă de sex care durează 25 de minute în total (de la preludiu la orgasm). Mai mult timp înseamnă mai multe calorii consumate, precizează Lehmiller.

2. Sexul te ajută să dormi mai bine. După orgasm, corpul eliberează un hormon numit prolactină, care ajută la un somn odihnitor, spune Kristina Mark, director la Sexual Health Promotion Lab din cadrul Universităţii Kentucky.

3. Sexul ajută la reducerea stresului şi scade tensiunea arterială. În cadrul unui studiu raelizat în anul 2005, voluntarii au fost rugaţi să-şi monitorizeze activitatea sexuală timp de 2 săptămâni, perioadă în care au avut de rezolvat probleme complicate sau stresante, cum ar fi prezentarea unui discurs în public.

Cei care au întreţinut relaţii intime în această perioadă au avut o tensiune arterială mai scăzută şi şi-au revenit mai repede după momentele foarte stresante.

4. Activitatea sexuală întăreşte inima. Un studiu recent arată că bărbaţii care au făcut sex de cel puţin 2 ori pe săptămână în ultimii 20 de ani aveau un risc mai scăzut de boli cardiace comparativ cu cei care au făcut sex mai rar.

Desigur, este posibil să nu există o relaţie de cauzalitate între cele două aspecte, adică persoanele care au o viaţă sexuală regulată să aibă un stil de viaţă mai sănătos în general. Dar este evident că sexul ajută la reglarea balanţei hormonale, respectiv a estrogenului şi testosteronului, ceea ce are un efect benefic asupra inimii.

5. Sexul reduce riscul de cancer. Unele studii arată că bărbaţii care ejaculează mai des au un risc mai redus de cancer de prostată, dar diferenţa este totuşi mică. Şi femeile au un avantaj dacă fac sex mai des: cele care întreţin relaţii intime cel puţin o dată pe lună au un risc mai mic de cancer mamar.

6. Sexul stimulează imunitatea şi creşte rezistenţa la boli cum este banala răceală, se arată într-un studiu al Universităţii Wilkes. Imunitatea este cu 30% mai mare la persoanele care fac sex o dată sau de două ori pe săptămână comparativ cu tinerii care fac sex mai rar. Un detaliu interesant al acestui studiu: dacă persoanele făceau sex mai des de 3 ori pe săptămână imunitatea lor începea să scadă.

7. Sexul reduce durerea. Deşi femeile refuză deseori o partidă erotică atunci când le doare capul, un studiu realizat anul trecut de cercetătorii germani arată că acesta este momentul ideal pentru a face sex.

Voluntarii care au făcut sex în timp ce aveau o durere de cap au declarat că după orgasm durerea a dispărut complet sau s-a redus mult ca intensitate.

În timpul orgasmului, corpul eliberează endorfine şi redirecţionează fluxul sanguin spre organele genitale, reducând astfel durerea.

Sursa: Time

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase