Home » D:News » Ce rezultă din împerecherea unui ţap cu o oaie? (VIDEO)

Ce rezultă din împerecherea unui ţap cu o oaie? (VIDEO)

Ce rezultă din împerecherea unui ţap cu o oaie? (VIDEO)
Publicat: 18.09.2014
Deşi e vorba de specii diferite, caprele şi oile se pot împerechea ocazional, dând naştere unor pui hibrizi. Iată cum arată un astfel de hibrid, născut anul acesta la o fermă irlandeză.

Se întâmplă foarte rar ca oaia şi capra, specii diferite, având chiar numere diferite de cromozomi (54 la oaie, 60 la capră), să se împerecheze şi să producă urmaşi. Totuşi, este posibil. De multe ori, aceşti pui hibrizi se nasc morţi; se cunosc foarte puţine cazuri în care ei trăiesc mai multe luni sau chiar ani. Uneori sunt chiar fertili (un lucru destul de neobişnuit pentru hibrizii din prima generaţie, deşi mai există şi asemenea animale ciudate) şi se pot împerechea cu un partener din oricare dintre cele două specii, dând naştere unor hibrizi de generaţia a doua.

Raritatea acestor animale explică interesul pe care îl stârnesc aceşti hibrizi, numiţi în limba engleză geep (de la goat/capră + sheep/oaie).

Un asemenea „geep” a venit pe lume acum câteva luni, la o fermă din Irlanda, părinţii săi fiind o oaie şi un ţap (video). Tot în acest an au mai fost înregistrate naşteri ale unor hibrizi de oaie şi capră în Germania şi Statele Unite ale Americii. 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase