Home » D:News » Ce era acest nor ciudat, apărut pe ecranul radar? Coincidenţa e uimitoare (FOTO)

Ce era acest nor ciudat, apărut pe ecranul radar? Coincidenţa e uimitoare (FOTO)

Publicat: 24.09.2014
O formaţiune ciudată, sub forma unui fluture, a apărut recent pe ecranele radarelor, anunţă National Weather Service din St. Louis.

Printr-o coincidenţă amuzantă, bizarul nor era format chiar din fluturi. Sute de fluturi monarh, care zburau la o altitudine de 1.500-1.800 de metri, îndreptându-se spre Mexic.

Deşi sunt mici, aripile insectelor, care bat în număr aşa de mare, pot fi detectate de radare.

Dar de data aceasta, în mod straniu, norul observat pe ecrane s-a comportat exact ca un fluture care bătea din aripi.

Nu este primul caz de acest fel. În anul 2011, un stol de păsări din Beebe, Arkansas, a apărut pe ecran sub forma unui nor cu cap şi cioc de pasăre.

Fluturele monarh migrează iarna din Statele Unite spre Mexic    Fluturele monarh migrează iarna din Statele Unite spre Mexic

Această imagine recentă, cu norul în formă de fluture, coincide cu perioada de migraţie a fluturilor monarh din zona Marilor Lacuri spre sud, spre Mexic, unde aceştia stau pe timpul iernii.

Fluturii monarh migrează într-un roi şi profită de curenţii de aer pentru a se deplasa, cum fac şi păsările. Astfel, ei îşi conservă energia, de care au nevoie în timpul călătoriei de 2 luni spre Mexic.

Norul sub formă de fluture, apărut pe radar deasupra oraşului St. Louis    Norul sub formă de fluture, apărut pe radar deasupra oraşului St. Louis

Din păcate, numărul acestor fluturi a scăzut foarte mult, din cauza poluării şi a secetei.

Sursa: Live Science

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase