Home » D:News » Primul caz de Ebola diagnosticat în Statele Unite. Autorităţile îi caută acum pe cei care au intrat în contact cu bolnavul

Primul caz de Ebola diagnosticat în Statele Unite. Autorităţile îi caută acum pe cei care au intrat în contact cu bolnavul

Primul caz de Ebola diagnosticat în Statele Unite. Autorităţile îi caută acum pe cei care au intrat în contact cu bolnavul
Publicat: 01.10.2014
Un bărbat din Texas este prima persoană diagnosticată cu Ebola în Statele Unite, anunţă Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor.

Pacientul a venit recent în SUA din Africa de Vest, unde este acum cea mai gravă epidemie de Ebola din istorie.

Bărbatul a plecat din Liberia pe 19 septembrie şi a ajuns în Statele Unite pe 20 septembrie.

În timpul zborului şi după aterizare el nu a manifestat vreun simptom al bolii, acestea apărând abia pe 24 septembrie, precizează medicul Tom Frieden, director al Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor.

Bolnavul a cerut ajutor medical abia două zile mai târziu şi a fost internat pe 28 septembrie la Texas Health Presbyterian Hospital din Dallas, unde a fost izolat şi testat pentru virusul HIV.

Rezultatele au venit abia astăzi şi din păcate sunt pozitive.

Bolnavii de Ebola nu sunt contagioşi decât atunci când încep să manifeste simptome ale bolii, deci persoanele care au intrat în contact cu el în timpul zborului nu sunt în pericol.

În Africa, numărul bolnavilor infectaţi cu Ebola a trecut de 6.500, iar peste 3.000 au murit, anunţă Organzaţia Mondială a Sănătăţii.

În Statele Unite au fost trataţi 4 americani care au lucrat în domeniul sanitar în Africa de Sud şi care se îmbolnăviseră acolo.

Autorităţile sanitare din SUA spun că vor reuşi să identifice toate persoanele care au intrat în contact cu bărbatul în perioada în care el era deja contagios şi asigură că acest caz nu va scăpa de sub control şi virusul nu se va răspândi.

Pacientul venise în SUA ca să-şi viziteze nişte rude care locuiesc aici.

Sursa: Live Science

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase