Home » D:News » Pentru prima dată în lume: un copil s-a născut dintr-un uter transplantat (VIDEO)

Pentru prima dată în lume: un copil s-a născut dintr-un uter transplantat (VIDEO)

Pentru prima dată în lume: un copil s-a născut dintr-un uter transplantat (VIDEO)
Publicat: 06.10.2014
În urmă cu trei zile, a venit pe lume, în Suedia, un băieţel numit Vincent, primul copilaş care s-a dezvoltat într-un uter transplantat, primit de mama sa de la o donatoare. Mai mult, medicii din Suedia aşteaptă, în următoarele săptămâni, naşterea a încă doi bebeluşi care s-au dezvoltat în utere transplantate, de data aceasta donate chiar de către bunicile lor.

Practic, acest lucru înseamnă că acelaşi uter poate servi pentru dezvoltarea a două generaţii ale aceleiaşi familii, spun medicii, care consideră că reuşita unor transplanturi de uter şi ducerea la bun sfârşit a unor sarcini în uterele donate reprezintă o victorie la fel de mare ca şi reuşita primul transplant de inimă. 

Aceste sarcini se înscriu într-un proiect revoluţionar al medicilor suedezi; până acum, au fost realizate 9 astfel de tranplanturi, iar la 7 dintre femei au fost făcut fertilizări in vitro. 

Transplantul de uter poate reprezenta o soluţie pentru femeile care s-au născut fără acest organ sau cărora le-a fost îndepărtat uterul (histerectomie) din cauza cancerului sau ca ultimă soluţie pentru a opri o hemoragie potenţial fatală, în timpul unei naşteri.

Sursa: Mail Online

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase