Home » D:News » Oameni şi căţei: ce se întâmplă în creierul femeilor care-şi iubesc foarte mult câinii?

Oameni şi căţei: ce se întâmplă în creierul femeilor care-şi iubesc foarte mult câinii?

Oameni şi căţei: ce se întâmplă în creierul femeilor care-şi iubesc foarte mult câinii?
Publicat: 06.10.2014
Stăpânii câinilor se referă adesea la aceştia ca la „puii” sau „copilaşii” lor, iar acum, cercetătorii au descoperit adevărul din spatele acestei metafore: aceste persoane chiar se gândesc la câinii lor ca la proprii copii. Imaginile ale câinilor şi ale copiilor provoacă răspunsuri similare din partea creierului.

Condus de Lori Palley de la Massachusetts General Hospital (MGH), un studiu recent a arătat că, la femei, aceleaşi arii cerebrale se activează în moduri asemănătoare în cazul vizualizării imaginilor cu câînii lor şi cu propriii copii.

La studiu au luat parte femei care aveau cel puţin câte un copil cu vârsta de 2-10 ani şi aveau, de cel puţin 2 ani, câte un câine. 

Scanând creierele partipantelor cu ajutorul rezonanţei magnetice funcţionale (fMRI), cercetătorii au observat similarităţi frapante în diferite arii cerebrale importante, asociate cu emoţiile, răsplata, apropierea, procesarea imaginilor şi interacţiunile sociale, atunci când femeile priveau pozele copiilor lor şi pozele ale câinilor. Rezultatele studiului au fost publicate în jurnalul PLOS ONE.

Deşi studiul a fost restrâns, rezultatele sunt importante, deoarece ajută la înţelegerea bazelor neurobiologice ale sentimentelor de afecţiune.

Sursa: Mail Online

 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase