Home » D:News » Misterul „fetiţei vrăjitoare”. Arheologii au descoperit un schelet îngropat într-o poziţie nefirească

Misterul „fetiţei vrăjitoare”. Arheologii au descoperit un schelet îngropat într-o poziţie nefirească

Misterul „fetiţei vrăjitoare”. Arheologii au descoperit un schelet îngropat într-o poziţie nefirească
Publicat: 11.10.2014
Arheologii din Italia au descoperit scheletul unei fete care fusese îngropată într-o poziţie ciudată.

Adolescenta de aproximativ 13 ani, care a trăit la începutul Evului Mediu, fusese inhumată cu faţa în jos în mormânt, motiv pentru care a fost poreclită „fetiţa vrăjitoare”.

Scheletul a fost descoperit de arheologii de la Pontifical Institute of Christian Archaeology, lângă o biserică ridicată pe locul unui fost cimitir, în oraşul Albenga.

Experţii cred că prin această poziţie nefirească de îngropare, oamenii au vrut s-o pedepsească pe fată, care se făcuse vinovată probabil de o faptă cumplită, care nu putea fi iertată.

Stefano Roascio, şeful echipei de arheologi, spune că acest stil de înhumare era folosit pentru hoţi sau criminali.

De asemenea, este posibil ca localnicii să fi crezut într-o superstiţie şi să se fi temut că fata va învia sau îi va bântui după moarte, iar poziţia anormală ar fi împiedicat-o să iasă din mormânt.

Ritualul de îngropare cu faţa în jos nu este ceva unic. În anul 2009, cercetătorii din Suedia au aflat că practica era folosită pe tot cuprinsul globului şi data chiar de acum 26.000 de ani.

Cu toate acestea, fata a fost îngropată lângă biserică, iar acesta nu este un loc unde să fie depuşi pentru odihna veşnică persoanele care ar trebui pedepsite, spune antropologul Elena Dellu.

Sursa: Huffington Post

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase