Home » D:News » Posibil caz de Ebola în Macedonia. Un bărbat care a murit avea simptome similare acestei boli

Posibil caz de Ebola în Macedonia. Un bărbat care a murit avea simptome similare acestei boli

Posibil caz de Ebola în Macedonia. Un bărbat care a murit avea simptome similare acestei boli
Publicat: 11.10.2014
Un cetăţean britanic care a decedat joi într-un spital din Skopje prezenta simptome care corespund celor ale Ebola, au anunţat autorităţile medicale macedonene, precizând că aşteaptă diagnosticul unui laborator german, relatează AFP.

„Avem un cetăţean britanic care se afla într-o călătorie de afaceri în Macedonia şi care a decedat. Din cauza stării grave de sănătate la momentul internării în spital, prezentând între altele vomă şi o hemoragie internă, dar şi din cauza decesului, am putea spune că a fost vorba despre simptome de Ebola”, a anunţat Ministerul macedonean al Sănătăţii într-un comunicat.

„Suntem la curent cu aceste informaţii şi le verificăm”, a anunţat o sursă oficială la Londra.

Victima, născută în 1956 potrivit unor informaţii oficiale macedonene, a fost internată joi, la ora locală 15.00 (16.00, ora României) la Spitalul pentru boli infecţioase din Skopje.

Bărbatul a decedat la puţin timp după aceea, potrivit lui Jovanka Kostovska, o purtătoare de cuvânt a Ministerului macedonean al Sănătăţii. El era foarte slăbit şi vomita. Personalul hotelului în care stătea a chemat serviciile de urgenţă.

Bărbatul acuza dureri abdominale, „refuza să mănânce şi să fie văzut de un medic”, potrivit aceleiaşi surse.

Cum Macedonia nu deţine mijloace de diagnosticare clară a Ebola, „prelevări au fost trimise către un laborator acreditat din Germania”, iar rezultatele analizelor urmează să fie cunoscute în 48 de ore, a precizat purtătoarea de cuvânt.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase