Home » D:News » Prinţesa care fuma cannabis. Cercetătorii au descoperit detalii uimitoare despre această mumie

Prinţesa care fuma cannabis. Cercetătorii au descoperit detalii uimitoare despre această mumie

Publicat: 15.10.2014
Cercetătorii care analizau o mumie descoperită în Munţii Atlai din Siberia au aflat detalii surprinzătoare despre viaţa şi moartea prinţesei.

Cu ajutorul scanării la RMN, experţii au observat că mumia, veche de peste 2.500 de ani, prezintă semnele unui cancer mamar agresiv.

Din cauza durerii provocată de această boală, tânăra obişnuia să fumeze mult cannabis.

Mumia analizată la RMN    Mumia analizată la RMN

Consumarea drogului nu-i alunga doar durerea, ci îi modifica şi starea psihică, iar supuşii ei au crezut probabil că prinţesa poate să comunice cu morţii.

Mumia, conservată natural în permafrostul din Siberia, a fost descoperită în anul 1993 şi a devenit celebră datorită pielii sale foarte tatuate. Modelele desenate erau foarte frumoase.

În groapa unde a fost înhumată prinţesa cercetătorii au mai găsit haine, peruci, truse de machiaj şi cannabis.

Prinţesa murise virgină şi alesese probabil o viaţă de celibat.

Detaliu cu tatuajele prinţesei    Detaliu cu tatuajele prinţesei

Analiza mumiei a fost realizată la Novosibirsk  de cercetătorii ruşi Andrei Letyagin şi Andrei Savelov. Ei au mai aflat că prinţesa suferise în copilărie de osteomielită, o infecţie a oaselor sau a măduvei osoase, iar apoi fusese rănită în urma unei căzături de pe cal.

Dupa vârsta de 20 de ani, ea s-a îmbolnăvit de cancer la sân şi a murit după aproximativ 5 ani de suferinţă. În timp, cancerul s-a extins la ganglionii limfatici şi la coloana vertebrală, formând metastaze.

Din cauza bolii, prinţesa slăbise foarte mult şi probabil nu mai putea să se hrănească normal.

Tot din cauza cancerului şi a drogului pe care îl consuma ca să scape de durere, prinţesa a căzut probabil de pe cal, rănindu-se foarte grav, iar această accidentare ar putea fi adevărata cauză a morţii, cred cercetătorii.

Sursa: Daily Mail

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase