Home » D:News » Încă un caz de Ebola diagnosticat la spitalul din Texas unde un bărbat din Liberia a murit la începutul lunii

Încă un caz de Ebola diagnosticat la spitalul din Texas unde un bărbat din Liberia a murit la începutul lunii

Încă un caz de Ebola diagnosticat la spitalul din Texas unde un bărbat din Liberia a murit la începutul lunii
Publicat: 15.10.2014
Un al doilea cadru medical de la spitalul din Texas unde s-a înregistrat primul caz de contaminare cu virusul Ebola din Statele Unite a contractat virusul febrei hemoragice, au anunţat miercuri autorităţile locale, citate de AFP.

Ca şi în primul caz, persoana contaminată este un cadru medical care s-a ocupat de cetăţeanul liberain Thomas Eric Duncan, infectat cu Ebola şi decedat la 4 octombrie la Texas Health Presbyterian Hospital, a precizat serviciul de sănătate din statul american Texas.

Această persoană s-a prezentat marţi cu febră la spital, unde a fost plasată imediat în regim de izolare.

„Autorităţile sanitare l-au interogat pe ultimul pacient, pentru a verifica rapid toate persoanele cu care s-a aflat în contact şi eventualele expuneri, iar aceste persoane vor fi examinate”, a precizat serviciul de sănătate, într-un comunicat.

Autorităţile sanitare americane au confirmat duminică primul caz de Ebola contractat pe teritoriul Statelor Unite, al unei infirmiere în vârstă de 26 de ani de la Texas Presbyterian Hospital, care a declarat marţi că se simte bine.

Un număr de 76 de cadre medicale ar fi putut fi expuse la virusul Ebola când tratau pacientul originar din Liberia, decedat săptămâna trecută, au anunţat autorităţile sanitare americane marţi. Acest grup include toate persoanele care au intrat în cameră, precum şi cele care au manipulat probele de sânge ale bolnavului liberian, a precizat doctorul Thomas Frieden, directorul Centrului american pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC).

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase