Home » D:News » Primul caz de Ebola diagnosticat la New York

Primul caz de Ebola diagnosticat la New York

Primul caz de Ebola diagnosticat la New York
Publicat: 24.10.2014
Un medic revenit recent din Africa a fost spitalizat joi, la New York, având o febră puternică şi a fost supus unor teste pentru a stabili dacă suferă de virusul Ebola.Autorităţile au anunţat recent că bărbatul are într-adevărat această boală.

Craig Spencer, de 33 de ani, care locuieşte în cartierul Harlem, s-a întors pe 17 octombrie din Africa de Vest, unde a tratat bolnavi de Ebola, lucrând pentru organizaţia Medici fără Frontiere.

Medicii de la spitalul Bellevuem, unde este internat acum bărbatul, au precizat că monitorizează alte patru persoane care au intrat în contact cu Spencer în ultimele zile.

Este vora de logodnica lui, Morgan Dixon şi de doi prieteni, toţi fiind acum în carantină, iar a patra persoană, un şofer de taxi, nu este în carantină, nefiind considerat un potenţial risc.

Ebola a provocat moartea a 4.877 de persoane din 9.936 de cazuri înregistrate în şapte ţări (Liberia, Sierra Leone, Guineea, Nigeria, Senegal, Spania şi Statele Unite), potrivit celui mai recent bilanţ anunţat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Surse: Mediafax, The Guardian

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase