Home » D:News » Cum reacţionează bărbaţii la „durerile naşterii” (VIDEO)

Cum reacţionează bărbaţii la „durerile naşterii” (VIDEO)

Cum reacţionează bărbaţii la „durerile naşterii” (VIDEO)
Publicat: 05.11.2014
Un spital din oraşul Jinan, din provicina chineză Shandong, a iniţiat un program special care oferă bărbaţilor şansa de a afla, „pe pielea lor”, cum se simt femeile atunci când nasc: cu ajutorul unor electrozi plasaţi pe abdomen, un aparat „simulator de naştere” produce impulsuri electrice care determină contracţia muşchilor abdominali, provocând dureri intense, asemănătoare celor din cursul naşterii.

Majoritatea bărbaţilor care încearcă simulatorul sunt parteneri ai femeilor care urmează să nască; în vreme ce unii s-au arătat entuziasmaţi şi curioşi şi au vrut să încerce din proprie iniţiativă, alţii, mai reticenţi, au fost aduşi la spital de partenerele lor, care au insistat ca ei să încerce aparatul, relatează Central European News.

Reprezentanţii spitalului spun că scopul programului este să-i facă pe bărbaţi să înţeleagă prin ce trec femeile în cursul naşterii şi să-i ajute astfel să capete mai mult respect pentru acestea. 

Cu preţul a câteva minute de contracţii abdominale dureroase, provocate de simulatorul de naştere, mulţi dintre bărbaţi au ajuns, într-adevăr, să înţeleagă mai bine ce încercare grea reprezintă procesul naşterii pentru o femeie.

Nu este primul experiment de acest gen: în oraşul Nanchang din provincia chineză Jiangxi, voluntari de sex masculin au fost de asemenea conectaţi la aparate care provocau senzaţii dureroare similare celor resimţite de femei în cursul naşterii, experimentul fiind transmis la un post local de televiziune. 

Participanţilor le-au fost provocate contracţii abdominale dureroase de intensitate crescândă – pe o scală de la 50 la 500. 

Mulţi bărbaţi au renunţat repede, neputând suporta durerile tot mai puternice; unul dintre ei, cântăreţul britanic Iain Inglis, care trăieşte în China, a cedat când intensitatea durerii a atins 100, spunând: „A fost prea mult pentru mine. Durerea era îngrozitoare.”

Sursa: Mail Online / YouTube

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase