Home » D:News » A fost recuperată ultima victimă a naufragiului Costa Concordia, după aproape 3 ani de la tragedie

A fost recuperată ultima victimă a naufragiului Costa Concordia, după aproape 3 ani de la tragedie

A fost recuperată ultima victimă a naufragiului Costa Concordia, după aproape 3 ani de la tragedie
Publicat: 05.11.2014
Muncitorii de la Ship Recycling, care dezmembrează vaporul de croazieră Costa Concordia, aflat acum în portul Genova, au găsit în sfârşit trupul ultimei victime care fusese dată dispărută în naufragiul care a avut loc acum aproape 3 ani.

Rămăşiţele aparţin unui chelner indian, Russel Rebello, care avea 32 de ani. Muncitorii au găsit trupul lui într-o cabină de pe puntea a opta, prins sub mobila care s-a prăbuşit peste el atunci când vaporul s-a înclinat.

Testul ADN va confirma identitatea victimei, dar lângă rămăşiţele umane a fost găsită o bucată din uniformă, cu ecusonul care avea numele şi fotografia lui Russel.

Familia lui spera că trupul tânărului va fi găsit încă luna iulie, când vaporul a fost dus de la locul naufragiului în portul Genova, pentru a fi dezmembrat.

Costa Concordia a naufragiat pe 13 ianuarie 2012, lângă insula italiană Giglio, după ce căpitanul, Francesco Schetino, a modificat ruta vaporului şi s-a apropiat prea mult de ţărmul stâncos, lovind nişte roci de pe fundul mării.

Vaporul avea la bord 4.229 de persoane, dintre care 32 şi-au pierdut viaţa după ce pachebotul s-a înclinat pe o parte. Numai trupul lui Russel nu fusese găsit până acum.

Căpitanul Schettino este acuzat de omor prin imprudenţă şi abandonare a navei şi ar putea primi chiar şi 20 de ani de închisoare. El va apărea din nou în instanţă în luna decembrie.

Sursa: Discovery News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase