Home » D:News » Un medicament contra glaucomului stimulează creşterea genelor, care devin mai dese şi mai negre

Un medicament contra glaucomului stimulează creşterea genelor, care devin mai dese şi mai negre

Un medicament contra glaucomului stimulează creşterea genelor, care devin mai dese şi mai negre
Publicat: 07.11.2014
Un medicament administrat contra glaucomului prezintă o serie de beneficii de ordin estetic pentru pacienţii care fac chimioterapie, după ce au fost diagnosticaţi cu cancer, întrucât stimulează creşterea genelor, informează dailymail.co.uk.

Într-un studiu desfăşurat pe parcursul unui an, cercetătorii de la Southampton General Hospital şi de la Universitatea St. Louis din Statele Unite au analizat efectele generate de aplicarea zilnică a medicamentului Bimatoprost pe genele superioare ale pacienţilor care suferă de o creştere deficitară a acestora – boală cunoscută şi sub denumirea „hipotricoză idiopatică” – sau de o cădere a lor, în urma şedinţelor de chimioterapie.

În mod convenţional, sub numele Lumigan, medicamentul a fost comercializat sub forma unor picături, folosite pentru a scădea cantitatea de fluide din ochi şi pentru a reduce presiunea oculară, tratând astfel atât glaucomul, cât şi hipertensiunea oculară.

Studiul, publicat online de British Journal of Dermatology, a reprezentat o primă cercetare medicală pe termen lung în acest domeniu, care a analizat gradul de siguranţă şi eficienţa acestui medicament, folosit pentru a obţine gene mai lungi, mai dese şi mai întunecate la culoare, prin aplicarea directă pe pleoape.

Studiile precedente care au analizat eficienţa acestui medicament în tratarea pacienţilor care sufereau de o creştere deficitară a genelor au avut o durată limitată de doar patru luni.

Niciun alt studiu din trecut nu a dus la concluzia că medicamentul în cauză va putea să devină un tratament standard pentru pacienţii care au făcut chimioterapie.

În total, 368 de pacienţi – patru bărbaţi şi 364 femei -, cu vârsta medie de 50 de ani, au luat parte la noul studiu. Cercetătorii americani au descoperit în acest fel că pacienţii cu hipotricoză idiopatică au beneficiat de o creştere în lungime a genelor de la 5,69 milimetri la 7,12 milimetri, după şase luni, şi o creştere în diametru de la 0,79 milimetri la 1,3 milimetri.

Pentru pacienţii care şi-au pierdut genele în urma unor şedinţe de terapie, lungimea acestora a crescut de la 4,87 milimetri la 6,84 milimetri, iar diametrul a crescut de la 0,39 milimetri la 1,18 milimetri în aceeaşi perioadă.

Toţi pacienţii au beneficiat şi de o creştere a nivelului de pigmentaţie la nivelul genelor, care au devenit mai închise la culoare.

Toate aceste rezultate obţinute în primele şase luni de studiu s-au menţinut sau chiar s-au ameliorat la finalul celor 12 luni.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase