Home » D:News » Cercetătorii au identificat zonele vulnerabile ale virusului Ebola

Cercetătorii au identificat zonele vulnerabile ale virusului Ebola

Cercetătorii au identificat zonele vulnerabile ale virusului Ebola
Publicat: 19.11.2014
Oamenii de ştiinţă au identificat cu ajutorul imagisticii 3D mai multe regiuni vulnerabile ale virusului Ebola, asupra cărora acţionează ZMapp, un cocktail experimental de anticorpi care ar fi putut să îi ajute pe anumiţi pacienţi să se vindece, potrivit unui studiu american, informează AFP.

„Imaginile în 3D ne indică în mod exact regiunile virusului pe care trebuie să le ţintim cu anticorpi şi cu alte tratamente”, a explicat Erica Ollmann Saphire, biolog la Institutul de cercetări ştiinţifice Scripps din California, coautoare a studiului.

„Acum că ştim cum ZMapp atacă Ebola, putem să comparăm şi să vedem cum acţionează şi alte antivirale şi să încercăm să creăm formule de cocktailuri de medicamente mai eficiente”, a adăugat ea.

Deşi cinci pacienţi din şapte care au fost trataţi cu ZMapp, în august, au supravieţuit, oamenii de ştiinţă nu erau siguri de rolul jucat de acel cocktail de anticorpi în vindecarea lor.

Cocktailul în cauză împiedică virusul să penetreze celulele şi avertizează sistemul imunitar de prezenţa sa în organism, declanşând o reacţie antivirală, au explicat autorii studiului, publicat luni în Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).

Deşi virusul Ebola a suferit peste 300 de modificări genetice pe parcursul epidemiei actuale, potrivit unui studiu apărut în revista Science în luna august, noua cercetare indică faptul că anumite regiuni ale acestuia asupra cărora acţionează ZMapp nu au suferit mutaţii.

Noul studiu a fost realizat în cadrul unui consorţiu de cercetări în domeniul imunoterapiilor contra Ebola, finanţate de National Institutes of Health (NIH) din Statele Unite ale Americii, care au testat anticorpi provenind din 25 laboratoare din lume.

Următoarea etapă de cercetare va consta în studierea noilor anticorpi dezvoltaţi de supravieţuitorii epidemiei.

ZMapp, conceput de compania biomedicală Mapp Biopharmaceutical cu sediul în oraşul californian San Diego, va fi testat clinic la începutul anului 2015.

Anticorpii formaţi în urma administrării de ZMapp au fost iniţial izolaţi de un laborator al Agenţiei pentru sănătate publică din Canada şi de cercetătorii de la Institutul de cercetare a maladiilor infecţioase din cadrul armatei americane.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase