Home » D:News » O expoziţie despre istoria sexualităţii a fost deschisă la Londra (VIDEO 18+)

O expoziţie despre istoria sexualităţii a fost deschisă la Londra (VIDEO 18+)

O expoziţie despre istoria sexualităţii a fost deschisă la Londra (VIDEO 18+)
Publicat: 21.11.2014
O expoziţie despre diversele forme de sexualitate umană şi originile acestora, care îi invită pe vizitatori să călătorească în timp, a fost vernisată la galeriile Wellcome Trust din Londra, informează AFP.

„Fiecărei generaţii îi place să creadă că ea a inventat sexul. Dar, un mic tur prin această expoziţie este suficient pentru a pune sub semnul întrebării ideea potrivit căreia noi suntem mai îndrăzneţi şi mai curioşi decât strămoşii noştri. De fapt, se pare că avem multe lucruri de învăţat de la ei”, a subliniat Honor Beddard, comisarul acestei expoziţii gratuite, care va rămâne deschisă până în septembrie 2015.

Un inel din fier împotriva masturbării masculine stârneşte fiori şi corespunde perfect clişeelor despre secolul al XIX-lea, considerat unul „rece” din punct de vedere sexual.

VIDEO conţine imagini interzise minorilor!

Însă alte obiecte, mult mai vechi, venite din Japonia sau din Africa, stau mărturie pentru imaginaţia strămoşilor noştri în acest domeniu.

Titlul expoziţiei, „Institutul de sexologie”, a fost ales în onoarea medicului german Magnus Hirschfeld, persecutat de nazişti, care a fost un pionier în domeniul cercetărilor ştiinţifice asupra practicilor sexuale, considerat unul dintre fondatorii mişcării de emancipare a homosexualilor.

Expoziţia evidenţiază şi lucrările altor oameni de ştiinţă şi sexologi, precum Bronislaw Malinowski, Marie Stopes şi Sigmund Freud.

Punctul central al expoziţiei este cutia din lemn – în care vizitatorii pot să se aşeze – creată de psihanalistul Wilhelm Reich. Creată pentru a induce starea de nirvana sexuală, cutia respectivă l-a inspirat pe Woody Allen să creeze „orgasmatronul” din filmul său „Adormitul/ Sleeper” (1973).

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase