Home » D:News » La Strasbourg a fost inaugurată o stradă cu numele capitalei României

La Strasbourg a fost inaugurată o stradă cu numele capitalei României

La Strasbourg a fost inaugurată o stradă cu numele capitalei României
Publicat: 26.11.2014
Oraşul francez Strasbourg are acum o stradă cu numele capitalei României, Rue de Bucarest, inaugurată de primarul general Sorin Oprescu, aflat pentru două zile în vizită oficială, la invitaţia omologului său Roland Ries.

Strada se află în cel mai nou cartier din Strasbourg, parte a proiectului de urbanizare a zonei adiacente Rinului, la frontiera dintre Franţa şi Germania.

Potrivit Primăriei Capitalei, la inaugurare au fost prezenţi, în afara celor doi edili, membrii ai corpului diplomatic şi europarlamentari români.

„Astăzi (luni, 24 noiembrie 2014 – n.r.), mai mult poate ca niciodată, a sosit vremea colaborării între oraşe şi regiuni. Noul proiect de urbanism, ce vizează integrarea comunităţilor aflate pe cele două maluri ale Rinului într-o metropolă transfrontalieră – pentru care va felicit -, nu face decât să confirme această realitate”, a declarat, Sorin Oprescu, citat într-un comunicat remis MEDIAFAX.

La rândul său, primarul Roland Ries a arătat că astfel de dezvoltări urbane, în oraşe istorice ca Strasbourg şi Bucureşti, vin să pună în valoare moştenirea istorică şi arhitecturală, şi nu să „ştirbească” din valoarea unei istorii de secole.

„Oraşele noastre, Bucureşti şi Strasbourg, deşi străbătute de istorie, nu trebuie privite că muzee; avem nevoie de dezvoltare, avem nevoie să răspundem noilor provocări, fără a pune în pericol trecutul, dar, totodată, fără a ne periclita viitorul”, a declarat edilul oraşului Strasbourg.

Oprescu l-a invitat pe omologul său să viziteze Bucureştiul în 2015, invitaţia fiind acceptată. De asemenea, edilul Capitalei a participat la ceremonia de depunere a unei coroane la monumentul dedicat generalului Henri M. Berthelot, în semn de recunoştinţă pentru contribuţia acestuia la crearea României Mari în 1918.

Sursa: MEDIAFAX

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase