Home » D:News » Un test universal pentru depistarea carenţei de vitamina D a fost respins în Statele Unite

Un test universal pentru depistarea carenţei de vitamina D a fost respins în Statele Unite

Un test universal pentru depistarea carenţei de vitamina D a fost respins în Statele Unite
Publicat: 26.11.2014
Un comitet de experţi din Statele Unite a refuzat, luni, să recomande lansarea pe piaţă a unui test universal de depistare a carenţei de vitamina D, chiar dacă anumite studii sugerează că eventuala insuficienţă a acestei vitamine ar putea avea consecinţe nefaste asupra sănătăţii, informează AFP.

„Indicaţiile clinice actuale sunt insuficiente pentru a evalua binefacerile unui test universal de depistare în raport cu efectele nefaste ale unei carenţe în vitamina D la adulţii fără simptome”, a concluzionat comitetul United States Preventive Services Task Force / USPSTF, compus din experţi independenţi.

Mai multe studii citate în raport arată că o concentraţie scăzută de vitamina D poate să crească riscul de fracturi, patologii cardiace, cancer colorectal, diabet, depresie şi mortalitate.

Totuşi, oamenii de ştiinţă nu au găsit o legătură directă care să indice faptul că un test universal de determinare a concentraţiei de vitamina D în sânge ar reduce aceste riscuri.

Comitetul american a estimat că astfel de teste de depistare ar trebui să fie prescrise de medici în funcţie de specificul fiecărui pacient.

Într-un raport publicat în 2010, Institutul american de medicină (IOM) a ajuns la concluzia că vitamina D este esenţială pentru sănătatea oaselor, dar nimic nu îi permite să spună că o carenţă de vitamina D poate să provoace o anumită boală.

IOM recomandă 600 de miligrame de vitamina D pe zi pentru adulţii de până la 70 de ani şi 800 de miligrame pe zi pentru persoanele în vârstă de peste 70 de ani.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase