Prima pagină D:News

Câinele-păianjen uriaş, cel mai în vogă videoclip de pe YouTube în 2014 (VIDEO)

Bogdan Enache 12.10.2014 | ● Vizualizări: 367

Un scurtmetraj horror al unui regizor polonez, prezentând un câine purtând un costum de tarantulă, este cel mai în vogă videoclip de pe Youtube în 2014, potrivit unui anunţ făcut de Google, care deţine platforma de partajare de clipuri video, informează bbc.com.

Videoclipul muzical "Dark Horse", al cântăreţei americane Katy Perry, disponibil la adresa https://www.youtube.com/watch?v=0KSOMA3QBU0, este cel mai popular clip publicat în 2014, cu 717 milioane de vizualizări.

Platforma de socializare online Facebook a înregistrat peste trei miliarde de interacţiuni privind Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia (CM 2014), desfăşurat în această vară.

CM 2014 a fost "cel mai discutat eveniment" pe platforma Facebook, de când compania a început să măsoare discuţiile despre evenimente, cu peste 350 de milioane de persoane publicând materiale despre campionatul de fotbal, a anunţat compania lui Mark Zuckerberg.

Alegerile prezidenţiale din Brazilia au fost, de asemenea, un eveniment foarte discutat pe reţeaua de socializare, cu 674 de milioane de interacţiuni înregistrate, cu 48 de milioane de utilizatori care au publicat mesaje despre campania electorală.

În Marea Britanie, evenimentul cel mai discutat pe Facebook a fost referendumul privind independenţa Scoţiei, cu 3,3 milioane de interacţiuni înregistrate doar în ziua votului, pe 18 septembrie.

Cele mai populare jocuri de pe platforma Facebook au fost Bubble Witch 2 Saga şi Candy Crush Soda Saga.

De asemenea, atracţia turistică din Marea Britanie pe care utilizatorii Facebook au publicat-o cel mai des pe conturile lor, folosind opţiunea "check in" (publicare a locului geografic în care un utilizator se află, n.r.) a fost studioul Warner Bros. de la Londra, unde este organizat un traseu turistic privind filmele seriei "Harry Potter".

Google a publicat liste cu cele mai urmărite materiale de pe Youtube într-un articol pe blogul oficial.

Felix Kjellberg, cunoscut pe internet ca Pewdiepie, un suedez care oferă recenzii pentru jocuri video, a obţinut cel mai mare număr de abonaţi la un canal de pe YouTube, pentru al doilea an la rând, cu peste 32 de milioane de abonaţi.

"Este o veste bună faptul că platforme precum YouTube şi Facebook ne pot reconecta atât cu cele mai puţin calitative, cât şi cu cele mai importante forme de conţinut cultural", a declarat Simon Collister, profesor de comunicare şi social media la London College of Communication.

"În ciuda acestui fapt, trebuie să fim precauţi şi să nu ne bazăm foarte mult pe aceste platforme. Este în curs o întreagă dezbatere despre algoritmi, în special legat de consumul de ştiri, şi trebuie să avem grijă să nu lăsăm aceste platforme să ne dicteze ce să vedem şi ce să nu vedem", a mai spus Simon Collister.

Sursa: Mediafax