Home » D:News » Cât timp poate sta un om într-un picior? Rezultatul spune ceva foarte important despre starea de sănătate

Cât timp poate sta un om într-un picior? Rezultatul spune ceva foarte important despre starea de sănătate

Cât timp poate sta un om într-un picior? Rezultatul spune ceva foarte important despre starea de sănătate
Publicat: 20.12.2014
Cercetătorii japonezi afirmă că au descoperit o metodă foarte simplă prin care pot identifica persoanele mai în vârstă care prezintă un risc sporit de a suferi un atac vascular cerebral (AVC): dacă le este dificil să stea într-un picior timp de 20 de secunde, atunci pericolul apariţiei unui AVC este mai mare, iar persoanele respective trebuie supravegheate mai atent de medic.

841 de femei şi 546 de bărbaţi cu vârsta medie de 67 de ani au participat la un studiu desfăşurat la Centrul de Medicină Genomică din cadrul Universităţii din Kyoto, Japonia.

Participanţii au fost rugaţi să stea într-un picior timp de 20 de secunde, după care creierele lor au fost scanate. Rezultatele au fost publicate în jurnalul Stroke.

Autorii studiului spun că persoanele care au dificultăţi în a-şi menţine echilibrul timp de 20 de secunde stând într-un picior au, probabil, o sănătate mai precară a creierului, putând avea probleme nedetectate, precum deteriorări ale micilor vase de sânge din creier sau chiar microhemoragii, chiar dacă nu prezintă niciun simptom vizibil.

Capacitatea oamenilor de a-şi ţine echilibrul când stau într-un picior este un test important pentru determinarea stării de sănătate a creierului, spun cercetătorii, iar cei care au probleme de echilibru în această situaţie trebuie să beneficieze de atenţie sporită din partea medicilor, deoarece instabilitatea posturală poate indica un risc crescut de boli cerebrale şi declin cognitiv.

Sursa: Mail Online

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase