Home » D:News » De ce nu este bine să mâncăm carne de porc?

De ce nu este bine să mâncăm carne de porc?

De ce nu este bine să mâncăm carne de porc?
Publicat: 22.12.2014
Mai multe religii interzic consumul de carne de porc, acesta fiind considerat un animal "necurat". Există oare motive reale pentru a evita consumul acestui aliment?

Porcii sunt animale care se hrănesc cu absolut orice pot găsi, inclusiv cu fecale, gunoaie şi cadavre. Prin urmare, în corpul lor se acumulează multe toxine, care nu au timp să fie eliminate, pentru că un porc va digera în doar 4 ore o porţie de mâncare.

În plus, porcii nu au glande sudoripare şi nu pot transpira, iar acest lucru blochează şi mai mult eliminarea toxinelor. Când mâncăm carnea de porc vom ingera automat toate aceste toxine, inclusiv bacterii care sunt foarte periculoase pentru om, putând duce la boli grave.

În carnea de porc se pot găsi bacterii rezistente la antibiotice, printre care: salmonella, stafilococul auriu, listeria monocytogenes, Yersinia enteroclitica.

De asemenea, porcii sunt gazde ideale pentru numeroşi paraziţi, care se pot transmite la om prin consumul de carne infestată:

-tenia este un vierme care stă în intestin şi provoacă inflamarea ţesuturilor şi pierderea poftei de mâncare.

-virusul Menangle, care provoacă febră, frisoane, durere de cap, transpiraţie.

-trichinella, vierme care duce la edeme, dureri, febră şi o stare generală de rău.

-hepatita E, infecţie virală care se manifestă prin oboseală, ameţeală, iar cazurile grave pot duce la fibroză şi ciroză.

Desigur, dacă vom găti bine carnea de porc, riscul unei îmbolnăviri scade, dar totuşi prepararea cărnii la o temperatură ridicată nu este o garanţie, scrie un studiu realizat de Consumer Reports.

Carnea crudă de porc trebuie depozitată separat de alte alimente, cum ar fi salata, pentru ca acestea să nu fie contaminate.

Totodată, este bine să alegem un porc care a fost hrănit organic, fără a i se fi administrat diferite medicamente.

De obicei, porcii crescuţi în ferme primesc antibiotice, pentru a-i feri de boli, ei trâind în condiţii grele, în spaţii închise, pline de paraziţi. Uneori acestor porci li se dau şi hormoni de creştere, pentru a se dezvolta şi îngrăşa mai repede.

Animalele care cresc libere, în ferme mai mici, sunt mai sănătoase, dar şi acestea pot avea un parazit foarte comun la porci, Trichinella. Parazitul poate fi distrus prin prepararea corectă a cărnii.

Sursa: Collective Evolution

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase