Home » D:News » Dispariţia lui Michael Rockefeller, unul din marile mistere ale istoriei (VIDEO)

Dispariţia lui Michael Rockefeller, unul din marile mistere ale istoriei (VIDEO)

Dispariţia lui Michael Rockefeller, unul din marile mistere ale istoriei (VIDEO)
Publicat: 27.12.2014
În anul 1961, Michael Rockefeller, etnograf amator, a dispărut fără urmă în timp ce se documenta despre triburile din Noua Guinee, iar cazul său a devenit una din cele mai ciudate dispariţii din istorie.

Un documentar recent susţine că tânărul de 23 de ani, care studia la Harvard, a fost ucis şi mâncat de canibali.

Documentele se bazează pe mai multe cărţi şi pe un scurt film realizat de Milt Machlin, care s-a dus în 1969 în Noua Guinee ca să-l caute pe Michael, bănuind că acesta era ţinut captiv de localnicii canibali. Milt a scris şi o carte despre această expediţie, carte care a fost publicată în 1972.

Documentarul realizat de Netflix, În căutarea lui Michael Rockefeller, va fi difuzat pe 1 februarie 2015.

Michael Rockefeller şi un partener de expediţie au eşuat pe costa din sud-vestul Noii Guinee, după ce motorul catamaranului s-a stricat.

Michael a decis să înoate spre mal şi atunci a fost văzut pentru ultima dată. Ulterior, el a fost declarat mort prin înec, autorităţile considerând că trupul lui ar fi fost apoi mâncat de rechini.

Acum, documentarul, bazat pe o carte scrisă de Carl Hoffman, prezintă o altă variantă: tânărul urmaş al bogatei familii Rockefeller ar fi fost mâncat de canibali.

Michael adora aventura şi a vrut să călătorească în cele mai izolate locuri din lume ca să adune exponate pentru Muzeul de Artă Primitivă, recent inaugurat la New York de tatăl său, guvernatorul Nelson Rockefeller.

Astfel, el a plecat în Noua Guinee, unde a vizitat 13 sate în doar 3 săptămâni şi a adunat diferite artefacte şi unelte locale.

Tribul Asmat, pe care l-a vizitat aici, trăia la fel ca în urmă cu 40.000 de ani, complet izolat de lume, având ca singure posesiuni canoe din lemn, cu care traversau Marea Arafura.

Acest trib practica poligamia şi homosexualitatea, alături de alte ritualuri macabre, care implicau consumul de urină şi scăldarea în sânge uman.

Ei practicau şi canibalismul, dar nu de foame, ci în scop religios.

Hoffman crede că membrii tribului l-au încercuit pe Michael, care era extenuat în urma înotului şi l-au ucis cu o suliţă înainte de a-l mânca.

Astfel, ei ar fi vrut să se răzbune şi pentru că în ultimii ani tribul lor era invadat de occidentali, insula fiind sub stăpânire olandeză. Acest lucru dădea naştere deseori la conflicte, soldate cu moartea multor membrii ai tribului.

Potrivit lui Hoffman, dacă Michael s-ar fi înecat, trupul lui ar fi fost găsit de echipele trimise să-l caute. El avea legate pe trup două canistre goale de benzină, care nu au fost niciodată găsite.

Sursa: New York Post

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase