Home » D:News » Conducerea Facebook a cerut scuze utilizatorilor afectaţi de aplicaţia „Year In Review”

Conducerea Facebook a cerut scuze utilizatorilor afectaţi de aplicaţia „Year In Review”

Conducerea Facebook a cerut scuze utilizatorilor afectaţi de aplicaţia „Year In Review”
Publicat: 01.01.2015
Un reprezentant al reţelei de socializare Facebook le-a cerut scuze utilizatorilor afectaţi de aplicaţia "Year In Review", care prezintă, cu ajutorul fotografiilor de pe profilul acestora, o retrospectivă a anului 2014.

Eric Meyer, a cărui fiica în vârstă de 6 ani a murit în acest an, este unul dintre utilizatorii Facebook nemulţumiţi de aplicaţia pregătită de reţeaua de socializare pentru finalul anului, în care sunt prezentate imagini din 2014, informează dailymail.co.uk.

Lansată înainte de Crăciun, aplicaţia „Facebook’s Year In Review” selectează automat din profilul utilizatorilor fotografiile cele mai importante, cu cel mai mare impact. Mai multor utilizatori, însă, fotografiile selectate de Facebook le-a provocat suferinţă, amintindu-le de momentele neplăcute ale anului 2014.

Meyer a scris pe blogul său, meyerweb.com, că nu şi-a dorit să vadă cum a fost anul 2014 pe Facebook, chiar dacă îi apăreau postările prietenilor săi.

Însă, imediat după Crăciun, când s-a autentificat pe reţeaua Facebook, i-a fost recomandat să facă retrospectiva anului, poza aleasă de reţeaua de socializare fiind cu fiica sa care murise.

Deşi a realizat că acesta nu a fost un „asalt deliberat”, ci un rezultat pervers de automatizare a Facebook, Meyer consideră că incidentul a fost „iritant”.

„Această cruzime algoritmică accidentală este rezultatul unui cod care funcţionează în majoritatea covârşitoare a cazurilor, amintindu-le oamenilor de minunăţiile din anii lor, arătându-le selfie-uri de la petreceri sau jetul balenelor (observat, n.r.) din ambarcaţiuni (…), dar cei care au trecut prin decesul unor persoane dragi sau au petrecut mult timp în spital sau au divorţat sau şi-au pierdut locul de muncă sau oricare dintre sutele de crize nu ar vrea să privească înapoi spre anul trecut”.

După ce mesajul publicat pe blog a devenit viral, Jonathan Gheller, product manager la Facebook, i-a trimis acestuia un e-mail prin care îi cere scuze.

„(Aplicaţia) a fost minunată pentru foarte mulţi oameni, dar în acest caz (Meyer) clar i-am adus mai multă suferinţă decât bucurie”, a declarat Gheller, pentru The Washington Post.

Meyer nu a fost singurul utilizator căruia aplicaţia Facebook i-a provocat mai multă suferinţă decât bucurie.

Un utilizator din New York a scris pe platforma Twitter că aplicaţia disponibilă pe Facebook a selectat o fotografie cu cenuşa tatălui său pentru a-i prezenta retrospectiva anului.

De asemenea, o altă utilizatoare s-a plâns că această aplicaţie i-a adus aminte de moartea câinelui său.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase