Home » D:News » Mesajele codificate transmise de un post de radio din Rusia. Nimeni nu ştie ce înseamnă (VIDEO)

Mesajele codificate transmise de un post de radio din Rusia. Nimeni nu ştie ce înseamnă (VIDEO)

Publicat: 06.01.2015
Un post radio misterios din Rusia transmite de peste 40 de ani un semnal ciudat, ca un bâzâit, întrerupt din când în când de o voce care citeşte diferite numere şi cuvinte care sugerează un cod secret.

Postul a fost numit The Buzzer şi emite permanent un sunet asemănător unui bâzâit.

La anumite intervale, sunetul este întrerupt de vocea unui bărbat care vorbeşte cu accent rusesc şi care pronunţă codul U-V-B-7-6, urmat de alte numere şi cuvinte. Apoi zgomotul revine.

Nimeni nu ştie cine transmite pe acest canal, unele teorii spun că aparţine armatei ruse, alţii vorbesc despre cercetări ştiinţifice secrete.

Locul unde s-a aflat probabil transmiţătorul, cabluri abandonate    (Foto: Egor Evseev)Locul unde s-a aflat probabil transmiţătorul, cabluri abandonate

The Buzzer emite pe unde scurte,  iar frecvenţa sunetului este de 4625 kHz. Prima emisie a avut loc în anii 1970.

Sunetul este regulat, constant, fiind înregistrate câte 25 de bâzâituri pe minut, cu o pauză de o secundă între ele. Mesajele verbale erau transmise la intervale de câteva luni sau chiar ani, dar din 2010 ele pot fi auzite mai des, la câteva săptămâni.

Mai jos puteţi asculta un mesaj transmis pe 26 august 2010.

Până în septembrie 2010 sediul transmisiei era probabil în oraşul Povarovo, lângă Moscova, dar apoi locul s-a schimbat, acum fiind undeva în vestul Rusiei, la graniţa cu Estonia.

Documente descoperite la fosta bază militară    (Foto: Egor Evseev)Documente descoperite la fosta bază militară

Studentul rus Egor Esveev a vizitat locul fostului sediu şi a găsit clădiri abandonate. Aici a fost probabil o bază militară. Egor a dat aici peste clădiri distruse, cabluri rupte şi multe documente aruncate la gunoi.

Pasionaţi de mistere din întreaga lume discută pe forumuri despre originea şi scopul acestui post de radio, care pare să transmită mesaje codificate.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase