Home » D:News » Bărbaţii care publică multe selfie-uri au trăsături de personalitate similare psihopaţilor

Bărbaţii care publică multe selfie-uri au trăsături de personalitate similare psihopaţilor

Bărbaţii care publică multe selfie-uri au trăsături de personalitate similare psihopaţilor
Publicat: 08.01.2015
Persoanele care publică online foarte multe poze de tip selfie au caracteristici similare psihopaţilor, spun cercetătorii de la Universitatea Ohio State.

În cadrul unui studiu, ei au analizat pozele publicate de bărbaţi pe reţelele sociale Facebook, Twitter şi Instagram.

Bărbaţii care publicau foarte multe fotografii de tip selfie erau mai narcisişti, impulsivi şi dădeau dovadă de lipsă de empatie.

De asemenea, mulţi utilizatori pierd timp ca şă-şi editeze pozele înainte de publicarea, astfel încât să arate cât mai bine.

Psihologii de la Universitatea Ohio au demonstrat tototadtă că aceşti bărbaţi sunt egoişti au şi multe trăsături antisociale.

Narcisismul, care este trăsătura cea mai evidentă la aceste persoane, presupune că acel bărbat se crede mai intelgent, mai atrăgător şi mai bun ca alţii.

În schimb, cei care nu îşi editează fotografiile, ci le publică imediat, cât mai repede, au trăsături de psihopaţi, spun cercetătorii.

Studiul a fost publicat în revista Personality and Individual Differences. Pentru cercetare au fost monitorizaţi 800 de bărbaţi cu vârsta între 18 şi 40 de ani.

Psihologii au urmărit pozele publicate de aceştia online şi apoi le-au dat să completeze chestionare pentru a le stabili personalitatea.

Studii anterioare au arătat că persoanele obsedate de selfie-uri suferă de o tulburare psihică numită Body Dysmorphic Disorder, din cauza căreia sunt obsedaţi de aspectul lor şi deseori foarte nemulţumiţi de cum arată.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase