Home » D:News » Un leopard vânează fără cruţare beţivii din India

Un leopard vânează fără cruţare beţivii din India

Publicat: 12.01.2015
Un leopard care s-a specializat în atacarea şi mâncarea persoanelor aflate în stare de ebrietate a îngrozit nordul Indiei. Periculoasa felină a început să atace beţivi încă din anul 2012. Ultima sa victimă a fost un bărbat de 44 de ani, care se plimba beat pe uliţele din satul Badeth.
În ciuda faptului că autorităţile indiene au trimis o echipă de lunetişti care să-l ucidă, leopardul a scăpat de fiecare dată ambuscadelor şi continuă să urmărească beţivi. Experţii în comportamentul leoparzilor sunt intrigaţi de faptul că această felină consumă îndeosebi intestinele victimelor sale.
 
Un leopard mâncător de oameni terorizează sătenii dintr-o regiune izolată a Indiei. Felina a făcut până acum un număr de 12 victime în decursul ultimilor doi ani.
 
Leopardul respectiv a devenit faimos în toată regiunea Didihat din Himalaya indiană, deoarece s-a specializat în uciderea persoanelor bete, pe care le prinde mai uşor din cauza incapacităţii acestora de a-l vedea la timp şi de a fugi din calea lui.
 
Sătenii din împrejurimi sunt atât de speriaţi, încât circa 50 de persoane refuză să mai iasă dein case de frica leopardului. În faţa acestei situaţii limită, autorităţile au decis trimiterea unei echipe de lunetişti care să împuşte leopardul nărăvit la carne de om.
 
Madan Paneru, un locuitor din satul Kotali a declarat jurnalului Daily Telegraph că „sătenii sunt terorizaţi de animalele sălbatice de aici, şi este aproape imposibil să mai ieşi afară din casă după lăsarea întunericului. Cei care ies afară merg înarmaţi cu beţe şi bâte, dar cei care au apucat să se îmbete uită de orice măsură siguranţă şi sunt adesea atacaţi de leopard”.
 
Departamentul Forestier din statul indian Uttarakhand a răspuns cererii sătenilor, trimiţând o echipă mixtă de vânători şi lunetişti din trupele speciale ale poliţiei pentru a neutraliza animalul, însă până acum leopardul a reuşit să scape de fiecare dată.
 
Mascul de leopard indian în Rezervaţia Nagarhole    (Sursa foto: Srikaanth Sekar) Mascul de leopard indian în Rezervaţia Nagarhole

 
Expertul în comportamentul leoparzilor, Lakhpar Rawat declară că:
 
„După ce Departamentul Forestier a eliberat permisiunea de identificare şi împuşcare a leopardului mâncător de oameni, am vizitat unele din satele din Didihat, unde felina a atacat beţivi. Am reuşit chiar să vedem pentru o clipă leopardul, înainte ca acesta să se ascundă în desişurile pădurii. Este vorba de un leopard bătrân, care probabil nu mai are dinţii canini în stare perfectă, motiv pentru care caută să vâneze prăzi cât mai uşor de doborât, iar din nefericire pentru ei, beţivii se încadrează perfect în această categorie. După ce am cercetat cadavrele oamenilor ucişi, am descoperit cu susprindere că leopardul căuta să le mănânce în primul rând intestinele, ceea ce este atipic pentru leoparzii normali, care se hrănesc în primul rând cu ficatul, inima şi muşchii prăzilor ucise”.
 
Însă Belinda Wright, ecolog şi director al Wildlife Protection Society of India nu crede că leopardul acesta ar căuta în primul rând beţivi.
 
„De obicei, când oamenii sunt beţi şi se îndreptă mergând pe şapte cărări spre casă, ei sunt prăzi uşoare pentru orice leopard. Nu cred că carnea sau intestinele lor au un gust mai bun pentru leopard, deoarece oamenii în cauză au consumat înainte mari cantităţi de alcool”, declară aceasta.
 
Sursa: Daily Mail
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase