Home » D:News » În sfârşit: epidemia de Ebola a început să dea înapoi

În sfârşit: epidemia de Ebola a început să dea înapoi

În sfârşit: epidemia de Ebola a început să dea înapoi
Publicat: 16.01.2015
Numărul de cazuri noi de contaminare cu Ebola în cele trei ţări vest-africane cel mai grav afectate de febra hemoragică înregistrează o "scădere semnificativă" şi constituie "un prim semn de optimism", a declarat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citată de AFP.

„Această scădere este reală, dar aceasta nu înseamnă că lupta este terminată”, a afirmat purtătorul de cuvânt al agenţiei ONU de la Geneva, Tarik Jasarevic.

Este vorba de „un prim semn de optimism şi rezultatul eferturilor depuse în ultimele luni”, a adăugat el.

Cel puţin 8.459 de persoane au murit din cauza virusului Ebola în lume, dintr-un număr de cel puţin 21.329 de cazuri înregistrate, conform ultimului bilanî al OMS publicat joi. Cu excepţia a 15 morţi, toate aceste decese au fost înregistrate în Sierra Leone, Guineea şi Liberia.

Organizaţia sanitară a precizat că numărul cazurilor noi de Ebola detectate în această săptămână în Guineea (42) şi în Sierra Leone (184, dintre care 59 în oraşul Freetown) sunt la cel mai scăzut nivel din august 2014.

În ceea ce priveşte Liberia, cazurile noi „sunt puţin numeroase” şi au ajuns la nivelul lor din iunie. Numai opt noi cazuri au fost semnalate în săptămâna de până la 11 ianuarie, o foarte puternică scădere, faţă de cele peste 300 de noi cazuri raportate pe săptămână în august sau septembrie.

Cele trei state din Africa de Vest au făcut eforturi foarte importante pentru a pune la dispoziţia persoanelor contaminate un număr mai mare de paturi, apreciază OMS.

Personalul medical este în continuare foarte afectat de virus, cu 843 de persoane infectate de febra hemoragică, dintre care 500 au murit.

Sursa: MEDIAFAX

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase