Home » D:News » Ipoteză controversată: În 10 ani, nimeni nu va mai face sex pentru a avea copii

Ipoteză controversată: În 10 ani, nimeni nu va mai face sex pentru a avea copii

Ipoteză controversată: În 10 ani, nimeni nu va mai face sex pentru a avea copii
Publicat: 17.02.2015
Este prezicerea medicilor australieni, care sugerează că peste 10 ani fertilizarea in vitro va înlocui cu succes actul sexual “destul de ineficient”.

Când copiii încep să întrebe de unde vin bebeluşii, cum apar ei pe lume, părinţii se încurcă în explicaţii laborioase şi extrem de confuzante despre sex, concepţie, sarcină şi naştere, care de cele mai multe ori se reduc la venirea ”tradiţională” a berzei, ce le mai dă un răgaz de câţiva ani pentru a găsi răspunsul corect la această întrebare. Deşi un subiect de conversaţie dificil, conceperea bebeluşilor este un proces simplu care a rămas acelaşi de secole.

Dar iată că medicii australieni au decis că sexul nu mai este deloc eficient şi prezic că, peste 10 ani, va fi un act de pur agrement chiar şi in cazul cuplurilor care îşi doresc copii. Iar acest lucru se poate întâmpla până în 2020, datorită tehnicilor avansate de fertilizare in vitro. Calificând metoda tradiţională de făcut copii un “proces destul de ineficient”, aceştia sugerează că metodele fertilizării in vitro vor avea o rată de succes de 100%.

“În următorii 5-10 ani, cuplurile care se aproprie de vârsta de 40 de ani vor apela mai întâi la industria fertilizarii in vitro când vor dori să facă un copil”, a declarat unul dintre oamenii de ştiinţă pentru Daily Mail, subliniind rata de succes relativ mică a sexului ca metoda de procreere, inclusiv printre cuplurile sănătoase de tineri. În acest moment, fertilizarea in vitro dă rezultate numai în 50% dintre cazuri când este vorba de cupluri sănătoase, şi în 15-20% dintre cazuri pentru femeile cu vârsta cuprinsă între 38 şi 40 de ani.

Povestea a început în 1978, când Louise Brown, poreclită adesea „primul copil conceput în eprubetă”, s-a născut. Naşterea lui Brown, prima realizare în domeniul fertilizării in vitro, a deschis calea spre un viitor în care părinţii vor avea o conversaţie total diferită atunci când odraslele curioase îi vor întreba cum au venit pe lume.
Dacă înainte era nevoie de doi oameni care să facă un copil, acum există o întreagă echipă de specialişti în fertilitate, donatori de spermă şi de ovule şi mame surogat – o adevărată industrie decisă să ofere oricui doreşte bebeluşul mult visat.

Graţie tehnologiilor de reproducere avansată, infertilitatea nu mai este un obstacol permanent pentru cei care îşi doresc un moştenitor biologic. Abilitatea de a face copii nu mai este eliminată în mod necesar o dată ce femeia a trecut de o anumită vârstă ori în cazul cuplurilor homosexuale. Savanţii au descoperit deja modalităţi de a opri ceasul biologic, astfel că, nu peste mult timp, infertilitatea va fi eradicată, şi femeile de orice vârstă, chiar şi pensionare, vor putea da naştere unui bebeluş.

Sursa: Mail Online

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase