Home » D:News » Un cleric saudit a încercat să „demonstreze” că Pământul NU se învârte în jurul Soarelui

Un cleric saudit a încercat să „demonstreze” că Pământul NU se învârte în jurul Soarelui

Publicat: 22.02.2015
Un cleric arab a încercat să demonstreze unor studenţi că Pământul "este staţionar şi nu se mişcă”, făcând o serie de deducţii "logice".

Un filmuleţ publicat pe YouTube chiar în ziua în care se împlineau 450 de ani de la naşterea lui Galileo Galilei a stârnit un val de critici pe reţelele de socializare. Protagonistul respectivului clip este un cleric saudit care afirmă că Pământul nu se învârte în jurul soarelui, ci invers.

Răspunzând unui student care a întrebat dacă Terra se mişcă, şeicul Bandar Al-Khaibari a afirmat că planeta noastră „este staţionară şi nu se mişcă”.

Bărbatul a încercat să-şi argumenteze declaraţia citând la rândul său alţi clerici, dar şi selectând anumite declaraţii religioase. Cea mai controversată metodă prin care Al-Khaibari a respins însă teoria rotaţiei Pământului a fost o deducţie „logică”, mai notează sursa citată.

„În primul rând, unde suntem noi acum? Mergem la aeroportul Sharjah, ca să ajungem în China cu avionul, e clar?”, a întrebat el. „Concentraţi-vă alături de mine. Acesta este Pământul”, a continuat şeicul, ţinând în mână un pahar cu apă şi explicând că, dacă avionul s-ar opri în aer, atunci „China ar veni către el”, dacă planeta s-ar roti într-o anumită direcţie.

Pe de altă parte, dacă Terra s-ar roti în direcţia opusă, atunci avionul nu ar ajunge niciodată în China, pentru că „şi China se învârte”, a mai argumentat şeicul.

Sursa: Al Arabiya News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase