Home » D:News » Imaginea unui lider nazist german a apărut în pliante de promovare a unui orăşel italian

Imaginea unui lider nazist german a apărut în pliante de promovare a unui orăşel italian

Autor: Alexandra PELE 02.24.2015
Imaginea unui lider nazist german a apărut în pliante de promovare a unui orăşel italian
O broşură de promovare a oraşului Cosenza, situat în sudul Italiei, conţinea o fotografie controversată cu fostul lider nazist Heinrich Himmler, unul dintre organizatorii Holocaustului, potrivit ediţiei italiene a publicaţiei The Local.

Pliantele controversate despre istoria oraşului Cosenza, situat în regiunea italiană Calabria (sud), au fost distribuite la târgul internaţional pentru turism BIT, desfăşurat recent la Milano.

Broşura de promovare descria viaţa regelui Alaric I (secolul V), responsabil de jefuirea Romei în anul 410 şi care a murit la Cosenza. Heinrich Himmler a trimis arheologi în Cosenza, în anii 1930, în căutarea mormântului regelui Alaric I.

Însă prezentarea imaginii liderului nazist a stârnit polemici în Italia, astfel că autorităţile din Cosenza au dispus modificarea broşurii de promovare.

Primarul din Cosenza, Mario Occhiuto, a prezentat scuze pentru incident, explicând că a fost o fotografie „inadecvată” şi o „greşeală neintenţionată”.

„În orice caz, am asumat responsabilitatea pentru ce s-a întâmplat şi am prezentat scuze”, a spus Occhiuto, citat de site-ul publicaţiei Il Quotidiano.

Un apropiat al fostului dictator nazist Adolf Hitler, Heinrich Himmler a fost adeptul „soluţiei finale” – eliminarea evreilor europeni în al II-lea Război Mondial.