Home » D:News » Manifestul autobiografic al lui Hitler „Mein Kampf” urmează să fie retipărit prima dată de la război

Manifestul autobiografic al lui Hitler „Mein Kampf” urmează să fie retipărit prima dată de la război

Manifestul autobiografic al lui Hitler „Mein Kampf” urmează să fie retipărit prima dată de la război
Publicat: 26.02.2015
Germania urmează să republice manifestul autobiografic al lui Adolf Hitler - Mein Kampf - pentru prima dată după al Doilea Război Mondial, prezentând noua ediţie drept un document istoric, puternic adnotat şi însoţit de analize şi note critice, scrie revista Time.

Cartea urmează să fie pusă în vânzare în librăriile din întreaga Germanie pentru prima dată de la moartea liderului nazist.

O interdicţie a republicării manifestului nazist se află în vigoare în ţară de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial. Copyrightul este deţinut de către landul Bavaria, dar urmează să expire în decembrie, potrivit Washington Post.

Noua ediţie, care este produsă şi publicată de Institutul pentru Istorie Contemporană – finanţat cu fonduri publice – va fi un volum puternic adnotat, de 2.000 de pagini, în principal note critice şi analize.

Institutul subliniază că Mein Kampf (Lupta mea) este un „important instrument istoric şi educaţional”.

Însă oponenţi, inclusiv numeroşi supravieţuitori ai Holocaustului, sunt scandalizaţi de republicare, denunţând-o drept o împrospătare a mesajului unui dictator nemilos şi alienat mintal, responsabi de masacrarea a peste 11 milioane de oameni.

„Această carte este răul. Este cel mai rău pamflet antisemitic şi un ghid pentru Holocaust”, a declarat Charlotte Knobloch, conducătoarea comunităţii evreieşti din Munchen.

În pofida faptului că republicarea Mein Kampf a fost interzisă în Germania, cartea este disponibilă online, inclusiv în multe alte ţări, printre care Statele Unite şi Canada.

Primul tiraj urmează să fie scos anul viitor.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase