Home » D:News » Salutul vulcanian cu Terra în fundal, omagiul unui astronaut de pe ISS pentru actorul Leonard Nimoy

Salutul vulcanian cu Terra în fundal, omagiul unui astronaut de pe ISS pentru actorul Leonard Nimoy

Salutul vulcanian cu Terra în fundal, omagiul unui astronaut de pe ISS pentru actorul Leonard Nimoy
Publicat: 01.03.2015
Colonelul Terry Virts, astronaut al NASA aflat la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale, i-a adus sâmbătă un omagiu regretatului actor Leonard Nimoy, interpretul lui Spock din serialul "Star Trek", postând pe Twitter o fotografie cu salutul vulcanian, cu Terra în fundal, potrivit dailymail.co.uk.

Leonard Nimoy a murit vineri, în casa sa din Los Angeles, la vârsta de 83 de ani. Actorul a devenit faimos ca interpret al personajului Spock, jumătate om, jumătate vulcanian, care îşi controla foarte bine emoţiile şi era foarte raţional, din serialul SF „Star Trek”. Spock avea un mod special de a saluta, ridicând palma mâinii drepte, formând un V cu degetele unite două câte două, excluzând degetul opozabil. Gestul era adesea însoţit de expresia „Live long and prosper” (Să trăiţi mult şi să prosperaţi).

Astronautul american Terry Virts a publicat pe contul său de pe platforma Twitter o fotografie în care efectuează salutul vulcanian în faţa unei ferestre a Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), pe care se poate vedea Pământul, aducându-i astfel un omagiu actorului. Imaginea nu este însoţită de niciun text explicativ.

Terry Virts, care a pilotat naveta spaţială Endeavour, se află în prezent în spaţiu, la bordul avanpostului orbital, ca parte a echipajului internaţional al ISS.

Pe de altă parte, steaua de pe Hollywood Walk of Fame dedicată lui Leonard Nimoy a devenit loc de pelerinaj pentru fanii care vin să-i aducă un ultim omagiu actorului, lăsând flori, mesaje scrise şi fotografii pentru a-şi exprima admiraţia, dar şi condoleanţele.

Leonard Nimoy va fi înmormânta duminică la Los Angeles.

Actorul american Leonard Nimoy, cunoscut pentru rolul comandantului Spock din serialul „Star Trek”, a murit vineri, la vârsta de 83, în casa sa din Los Angeles. Nimoy a fost internat în spital, săptămâna trecută, după ce s-a plâns de „dureri severe în zona pieptului”. El suferea de boala pulmonară obstructivă cronică (care duce la insuficienţă respiratorie) şi a fost dus cu ambulanţa la spitalul UCLA Medical Center din Los Angeles, după ce s-a plâns de dureri în piept, pe 19 februarie.

Actorul, care este cunoscut pentru rolul comandantului Spock din serialul SF „Star Trek”, a fost internat de mai multe ori în ultimele luni, iar anul trecut a fost văzut în New York într-un scaun cu rotile şi folosind un aparat de asistenţă respiratorie.

Nimoy a anunţat, în februarie 2014, pe Twitter, că a fost diagnosticat cu boala pulmonară obstructivă cronică, în pofida faptului că a renunţat la fumat în urmă cu peste 30 de ani. El i-a încurajat pe fanii săi să îşi îngrijească sănătatea.

„M-am lăsat de fumat în urmă cu 30 de ani. N-a fost destul de repede. Am boală pulmonară obstructivă cronică. Bunicul vă spune să renunţaţi la fumat acum. LLAP (live long and prosper, salut al personajului Spock din „Star Trek”)”, a scris Nimoy pe Twitter, în urmă cu un an.

Boala pulmonară obstructivă cronică este un termen folosit pentru un număr de maladii care afectează plămânii, inclusiv emfizem şi bronşită cronică. Boala afectează milioane de oameni la nivel global.

Leonard Nimoy, născut în oraşul american Boston, a devenit celebru cu rolul personajului Spock, un ofiţer pe jumătate om, pe jumătate vulcanian, de pe nava spaţială Enterprise, devenit ulterior comandant al acesteia, în serialul de televiziune „Star Trek” şi în lungmetrajele SF inspirate din acesta.

Actorul american a apărut cel mai recent în această franciză în 2013, în filmul „Star Trek În Întuneric/ Star Trek Into Darkness”, regizat de J.J. Abrams.

Sursă: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase