Home » D:News » STUDIU: Ce se întâmplă cu psihicul copiilor obezi

STUDIU: Ce se întâmplă cu psihicul copiilor obezi

STUDIU: Ce se întâmplă cu psihicul copiilor obezi
Publicat: 03.03.2015
Obezitatea infantilă are un impact negativ nu doar asupra sănătăţii fizice a unui copil, ci şi asupra sănătăţii psihice a acestuia.

Un studiu publicat în American Journal of Hypertension arată că de-a lungul timpului nu doar indicele de masă corporală al copiilor a crescut, ci şi tensiunea arterială, notează Medical Daily. Pentru a se ajunge la această concluzie, cercetătorii au studiat o serie de analize medicale  715.000 de tineri, femei şi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 16 şi 20 de ani. Fiecare voluntar a repetat acelaşi set de analize timp de 11 ani. Astfel, s-a constatat că există o strânsă legătură între indicele de masă corporală şi tensiunea arterială.

De asemenea, s-a mai observat că şi incidenţa obezităţii a crescut în această perioadă. Dacă la începutul studiului 13,2% dintre copii aveau probleme cu greutatea, la finalul cercetării incidenţa obezităţii a crescut până la 21%.

”Tinerii obezi sunt expuşi riscului de a suferi de afecţiuni cardiovasculare, precum un nivel ridicat al colesterolului sau a tensiunii arteriale. Tinerii care au probleme cu greutatea când sunt mici riscă să fie obezi când sunt adulţi, şi, totodată, în perioada adultă creşte şi riscul apariţiei bolilor de inimă, a diabetului de tip 2, a accidentului vascular, a numeroase tipuri de cancer şi osteoartritei”, spune dr. Yaron Arbel, autorul cercetării.

Citeşte continuarea în gândul.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase