Home » D:News » Concursuri medievale, simulări de lupte între cavaleri şi lecţii de spadă, la “Dracula Festival” de la Deva

Concursuri medievale, simulări de lupte între cavaleri şi lecţii de spadă, la “Dracula Festival” de la Deva

Concursuri medievale, simulări de lupte între cavaleri şi lecţii de spadă, la “Dracula Festival” de la Deva
Publicat: 24.03.2015
Un bal, concursuri medievale, tir cu arcul, simulări de lupte între cavaleri, lecţii de spadă şi povestea personajului Dracula spusă de strănepotul lui Bram Stoker vor avea loc la “Dracula Festival 2015”, desfăşurat, în 2 şi 3 mai, la Castelul Corvinilor din Hunedoara.

“Dracula Festival 2015” se va desfăşura în paralel cu “Târgul European al Castelelor”, la care au confirmat participarea reprezentanţii a 21 de monumete istorice din Europa, transmite corespondentul Mediafax.

Festivalul va începe în 2 mai la Castelul Corvinilor din Hunedoara şi, potrivit organizatorilor, încearcă să îmbine mitul cu realitatea într-o atmosferă medievală presarată cu istorie şi legende, prezentate într-o antiteză inedită între viaţa marelui domnitor Vlad Voievod Drăculea, cunoscut drep Vlad Ţepeş, şi legenda din spatele mitului Dracula.

“În prima zi a festivalului turiştii vor afla povestea personajului Dracula, spusă chiar de Dacre Stoker, strănepotul lui Bram Stoker – creatorul mitului Dracula. Dacre Stoker este autorul bestseller-ului «Dracula, mortul viu», carte care se bazează pe arhivele personale ale familiei Stoker. Cartea este scrisă împreună cu Ian Holt, scriitor şi scenarist, ca o continuare a romanului-cult «Dracula», în spiritul intenţiilor literare şi în stilul lui Bram Stoker, părintele lui Dracula şi întemeietorul genului horror”, a declarat organizatorul “Dracula Festival 2015”, Teodorov Alexandru Valentin.

După lansarea cărţii „Dracula, mortul viu”, festivalul va continua cu o piesă de teatru medieval, concert de muzică clasică şi vioară, precum şi cu alte momente artistice.

“Seara vom avea marea premieră a documentarului-artistic «Istorii despre Vlad Voievod Drăculea», ce prezintă povestea mai puţin ştiută a marelui voievod muntean. Un film cu iz de basm, cu tătari şi turci, cu lupi şi şoimi, cu zimbri, cu prunci înălţati la ceruri inainte de vreme, cu trădări şi oameni curajoşi peste măsură, un film care spune povestea unui moment esenţial în istoria Europei. «Istorii despre Vlad Voievod Drăculea» se dovedeşte în final a fi o altă modalitate de a spune un adevăr istoric bine documentat şi uneori surprinzător. Filmul este scris şi produs de Vasile Lupaşc, după nuvela «Prin iadul tătarilor»”, a adăugat organizatorul „DraculaFestival 2015”.

Prima zi a festivalului se va încheia cu un bal medieval cu muzică de petrecere, vals, concert de vioară, fachiri şi spectacole cu foc, unde ţinuta medievală este obligatorie.

“Pentru a intra mai mult în atmosfera vremurilor de altădată, în cea de-a doua zi a festivalului se vor organiza turniruri şi concursuri medievale, echitaţie, tir cu arcul, simulări de lupte între cavaleri şi lecţii de spadă. La festival se vor aduna familii cu sânge regal, distinşi nobili, cei mai bravi cavaleri şi cele mai frumoase domniţe. Zvonurile spun deja că va fi cel mai mare festival din regat”, a mai afirmat Teodorov Alexandru Valentin.

„Dracula Festival” este organizat de Romanian Treasures şi are ca scop promovarea României, precum şi a tradiţiilor, legendelor şi istoriei, totul prezentat într-o antiteză între mitul Dracula şi adevărata istorie a lui Vlad Ţepeş.

În parteneriat cu „Dracula Festival” şi în aceeaşi perioadă, respectiv 1-3 mai, la Castelul Corvinilor va avea loc şi “Târgul European al Castelelor”, care are ca scop promovarea frumuseţii monumentelor istorice din Europa. La „Târgul Castelelor” au confirmat participarea administraţiile a şapte palate, cetăţi şi castele din Spania, Ungaria, Bulgaria, Macedonia, Cehia şi România, în total reprezentanţii a 21 de monumete istorice din Europa.

Expozanţii prezenţi la târg îşi vor putea face cunoscută oferta turistică şi prezenta principalele elemente de atracţie turistică şi istorică.

Castelul Corvinilor din Hunedoara, care va găzdui evenimentele, este unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România şi a fost inclus pe cunoscutul portal turistic TripAdvisor între primele cinci destinaţii de vacanţă din România, în baza voturilor primite de la turiştii care l-au vizitat. Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost inclus şi în topul palatelor de poveste, într-un clasament alcătuit de site-ul american huffingtonpost.com.

Sursă: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase