Home » D:News » Experiment unic care ne-ar putea ajuta să ajungem pe Marte: Doi gemeni vor testa cât de dificilă ar fi misiunea pentru oameni – VIDEO

Experiment unic care ne-ar putea ajuta să ajungem pe Marte: Doi gemeni vor testa cât de dificilă ar fi misiunea pentru oameni – VIDEO

Experiment unic care ne-ar putea ajuta să ajungem pe Marte: Doi gemeni vor testa cât de dificilă ar fi misiunea pentru oameni – VIDEO
Publicat: 24.03.2015
Vineri, astronautul NASA Scott Kelly împreună cu Gennady Padalka şi Mikhail Kornienko se vor îmbarca într-o misiune spaţială fără precedent.

Când Kelly va ateriza pe Staţia Spaţială Internaţională, el va începe o misiune istorică, de un an de zile, cea mai lungă perioadă de timp pe care un american a petrecut-o vreodată în spaţiu, iar asta nu e tot.

Kelly este unul dintre participanţii-cheie ai unui experiment NASA numit ”studiul gemenilor” prin care se va monitoriza felul în care se vor adapta oamenii condiţiilor din spaţiu, cercetare care va ”bătători terenul” pentru o eventuală misiune pe Marte sau pe alţi asteroizi aflaţi la mari distanţe de Pământ.

Scott Kelly este candidatul perfect pentru această misiune, el având un frate geamăn, Mark Kelly, fost astronaut NASA. Cei doi sunt singurii gemeni care au ajuns în spaţiu.

Înainte de a se retrage, în 2011, Mark Kelly a dus la bun sfârşit patru misiuni, petrecând, în total, în jur de 54 de zile în spaţiu. Fratele său, Scott, a petrecut 170 de zile până la ora actuală.

Cei doi sunt candidaţii ideali pentru această misiune deoarece au avut stiluri de viaţă similare, crescând împreună şi, de asemenea, au participat la aceleaşi antrenamente pentru a deveni astronauţi.

Gemenii identici au aceiaşi secvenţă ADN, iar NASA intenţionează să studieze felul în care genele lui Scott sunt influenţate de timpul petrecut în spaţiu, în special cum va fi afectat de radiaţiile cosmice în anul pe care îl va petrece pe Staţia Spaţială Internaţională.

”Aceasta este o ocazie unică în viaţă. În acest caz avem doi indivizi identici din punct de vedere genetic şi putem să monitorizăm astfel cum se va schimba Mark trăind un stil de viaţă obişnuit în comparaţie cu schimbările pe care le vom vedea la Scott”, a explicat Craig Kundrot, de la NASA.

O parte din experiment presupune studierea motivelor care îi fac pe astronauţi să acuze probleme de vedere, dar şi dacă radiaţiile cosmice duc la îmbătrânirea prematură sau dacă spaţiul are efecte negative asupra sistemului imunitar.

În total, cei doi se vor ”întrece” în zece experimente diferite care ţin de psihologie, sănătate comportamentală, microbiologie şi genetică moleculară.

Sursă: Business Insider

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase