Prima pagină D:News

Zece alimente pe care le ţii în frigider, deşi nu ar trebui

Departamentul Life 03.30.2015 | ● Vizualizări: 7343
FOTO: Publimedia/Shutterstock     + zoom
Galerie foto (5)

Unele produse cosmetice se păstrează mai bine la rece, de exemplu, crema pentru conturul ochilor, dar, pentru a le face loc în frigider, ar trebui să scoţi anumite alimente care se conservă foarte bine la temperatura camerei.

De la fructe şi legume care au nevoie să se mai coacă până la produse care conţin deja conservanţi, prezentăm mai jos topul celor zece alimente pe care nu ar trebui să le depozitezi în frigider, potrivit becomegorgeous.com.

Banane

Singurul motiv pentru care bananele ar trebui depozitate în frigider este încetinirea procesului de coacere. Însă temperatura rece înnegreşte coaja acestora. În plus, fructele păstrate alături de banane în frigider se pot coace mai repede. Nu le depozita în pungi din plastic şi nici în cutii din plastic, decât dacă doreşti să accelerezi procesul de coacere.



FOTO: Publimedia/Shutterstock    

Untul de arahide

Deşi untul de arahide natural, făcut în casă, trebuie păstrat la rece, cel obişnuit, cumpărat de la magazin, poate fi păstrat în cămară mai multe luni după desigilare. Ai grijă însă să foloseşti tacâmuri curate de fiecare dată şi să nu laşi firimituri în borcan.

FOTO: Publimedia/Shutterstock    

Cartofii

Nu se lasă la soare şi nu se păstrează în frigider. Temperaturile reci transformă amidonul din cartofi în zahăr, iar gustul lor se va modifica. În plus, coaja acestora se va înnegri în timpul gătirii.

FOTO: Publimedia/Octav Ganea    

Mierea

Utilizată drept conservant de mii de ani, mierea este unul dintre alimentele care nu trebuie ţinute în frigider. Temperatura rece determină cristalizarea mierii, care poate fi totuşi în continuare consumată.

FOTO: Publimedia/Shutterstock    

Citeşte articolul integral pe Mediafax.ro

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI