Home » D:News » Anunţul surpriză făcut de Hyundai. Această maşină va ieşi în curând pe piaţă

Anunţul surpriză făcut de Hyundai. Această maşină va ieşi în curând pe piaţă

Anunţul surpriză făcut de Hyundai. Această maşină va ieşi în curând pe piaţă
Publicat: 31.03.2015
Reprezentanţii Hyundai Motor au anunţat că vor să comercializeze în următorii ani vehicule care se conduc singure, fără şofer.

În 2020, compania sud-coreeană Hyundai Motor plănuieşte să comercializeze vehicule care se conduc singure. Constructorul de automobile face această mişcare pentru a-i ajunge din urmă pe alţi producători pe o piaţă a tehnologiei care devine din ce în ce mai competitivă.

Reprezentanţii Mercedes şi General Motors, dar şi giganţii din domeniul tehnologiei Google şi Apple dezvoltă deja vehicule care pot parcurge călătorii întregi fără a fi necesară interacţiunea cu şoferul.

Unii analişti se aşteaptă însă ca primele maşini care se conduc singure să apară pe piaţă, la nivel global, abia la începutul sau la mijlocul anilor 2020, din cauza obstacolelor care pot apărea în reglementarea acestora.

Hyundai Motor, ca şi alţi constructori auto, au inserat deja unele caracteristici autonome la vehiculele din gama premium. Modelul Genesis beneficiază, spre exemplu, de frânare de urgenţă automată.

Sursă: Business Insider

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase