Home » D:News » „În pielea unei jihadiste”, mărturia unei jurnaliste despre filierele de recrutare ale Statului Islamic

„În pielea unei jihadiste”, mărturia unei jurnaliste despre filierele de recrutare ale Statului Islamic

„În pielea unei jihadiste”, mărturia unei jurnaliste despre filierele de recrutare ale Statului Islamic
Publicat: 09.04.2015
"În pielea unei jihadiste", de Anna Erelle, care prezintă o mărturie despre filierele de recrutare ale Statului Islamic din perspectiva unei jurnaliste sub acoperire, a fost publicată la editura Polirom şi va fi disponibilă în librării din 16 aprilie.

Traducerea cărţii a fost realizată de Nicolae Constantinescu, informează editura Polirom.

După ce se converteşte la islam, Mélodie îl cunoaşte, pe reţeaua de socializare Facebook, pe şeful francez al unei brigăzi islamiste. În 48 de ore, el „se îndrăgosteşte” de ea, o caută zi şi noapte, o presează să vină în Siria şi să se alăture jihadului şi o cere în căsătorie, promiţându-i o viaţă ca în paradis. Fata se prinde în joc şi începe să se pregătească în secret de plecare.

Însă, în spatele profilului lui „Mélodie”, se ascunde autoarea cărţii, o tânără jurnalistă care lucrează la un reportaj despre reţelele Statului Islamic – al cărui aparat de propagandă digitală, „jihadul 2.0”, este una dintre cele mai redutabile arme ale sale. Timp de o lună, autoarea intră în pielea lui Mélodie şi, seară de seară, citeşte confidenţele pe care „pretendentul” ei – un apropiat al lui Abu Bakr al-Baghdadi, autoproclamatul calif al Statului Islamic – i le face online. Protagonista îşi plănuieşte călătoria în detaliu, însă totul va lua o turnură neprevăzută.

„O anchetă excelentă, trăită din interior… O carte care se citeşte ca un thriller”, scrie publicaţia Paris Match.

Aflându-se încă sub ameninţare în urma publicării acestei anchete-şoc, jurnalista „Anna Erelle” nu îşi poate dezvălui adevărata identitate.

Sursă: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase