Home » D:News » Cea mai mare supă din lume, preparată în Bosnia-Herţegovina

Cea mai mare supă din lume, preparată în Bosnia-Herţegovina

Cea mai mare supă din lume, preparată în Bosnia-Herţegovina
Publicat: 20.04.2015
O echipă de bucătari din Bosnia-Herţegovina spune că a preparat cea mai mare supă din lume - 4.124 de kilograme -, într-o încercare de a doborî recordul actual înscris în Guinness Book, tentativa urmând să fie omologată, informează 20minutes.fr.

La capătul a opt ore petrecute pentru prepararea supei, care a avut loc sub privirile a sute de curioşi, într-o piaţă din Sarajevo, bucătarii au ciocnit cupe cu şampanie deasupra unei oale uriaşe.

Tentativa lor trebuie să fie omologată de o comisie a Guinness Book.

Recordul precedent a fost stabilit tot de o echipă de bucătari din Bosnia, care a preparat, în august 2014, o supă de peşte, în localitatea Prnjavor, din nordul ţării.

„Am organizat acest eveniment pentru a încerca să doborâm recordul. (Supa, n.r.) cântăreşte aproape 4.200 de kilograme, recordul în vigoare fiind de 4.026 de kilograme”, a declarat pentru AFP unul din maeştrii bucătari, Zakir Roksa, înainte de a încheia pregătirile.

Alături de colegii săi şi de zeci de voluntari, care au tăiat carnea şi legumele, el a preparat „supa beiului”, o mâncare tradiţională în Bosnia.
Au fost necesare, printre altele, 1.000 de kilograme de carne de pui, 150 de kilograme de morcovi, 50 de kilograme de ţelină, 20-30 de kilograme de ceapă, 15 kilograme de bame, 100 de kilograme de făină, 100 de litri de ulei, 50 de kilograme de unt, potrivit bucătarilor.

Aproximativ 15.000 de porţii de supă au fost apoi distribuite oamenilor veniţi să asiste la eveniment, dar şi unor centre pentru oameni săraci şi unor spitale.

Sursă: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase