Home » D:News » „Luminile Nordului”, expoziţie de fotografie de excepţie cu Aurora Boreală la Muzeul Antipa – FOTO

„Luminile Nordului”, expoziţie de fotografie de excepţie cu Aurora Boreală la Muzeul Antipa – FOTO

Publicat: 24.04.2015
Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" găzduieşte, în perioada 16 aprilie - 17 mai 2015, expoziţia de fotografie "Luminile Nordului", de Alex Conu.

Expoziţia cuprinde fotografii realizate în Insulele Lofoten, Norvegia şi prezintă peisaje diurne şi nocturne, Aurora Boreală fiind tema centrala a expoziţiei. Alex Conu este un fotograf român, stabilit în Insulele Lofoten, unde organizează ture foto axate pe fotografierea Aurorei Boreale şi a peisajelor subarctice. Expozitia este inclusă în circuitul de vizitare a muzeului şi va putea fi vizitată şi în Noaptea Muzeelor.

În imaginea de mai sus puteţi observa Drumul European E10 care străbate Arhipelagul Lofoten de la Nord la Sud şi leagă insulele prin poduri şi tuneluri. De multe ori, nu e nevoie să mergem în locuri foarte izolate pentru a fotografia Aurora Boreala. Fotografia a fost realizată de pe podul care leagă insulele Sakrisøy şi Hamnøy. În partea stângă a imaginii se văd luminile maşinilor care traversau podul. Fotografia este o panoramă realizată din şapte imagini.

FOTO: Alex Conu /Mediafax Foto    FOTO: Alex Conu /Mediafax Foto

Plajele din Lofoten sunt locul de joacă al fotografilor din toată lumea. Pietrele ascunse în ochiuri de apă, apusurile colorate şi stâncile abrupte reprezintă, poate, combinaţia perfectă pentru o fotografie interesantă. Imaginea de mai sus a fost realizată la plaja Uttakleiv.

FOTO: Alex Conu /Mediafax Foto    FOTO: Alex Conu /Mediafax Foto

Uneori, e suficient să vezi Aurora pentru cinci minute pentru a rămâne marcat pentru totdeauna. Aurorele roşii sunt destul de rare în Lofoten, dar atunci când sunt observabile, sunt un adevărat spectacol.

FOTO: Alex Conu /Mediafax Foto    FOTO: Alex Conu /Mediafax Foto

GALERIA FOTO în Mediafax Zoom

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase