Home » D:News » Peste o sută de actori şi 14 spectacole, la Festivalul ”Săptămâna Comediei” de la Braşov

Peste o sută de actori şi 14 spectacole, la Festivalul ”Săptămâna Comediei” de la Braşov

Peste o sută de actori şi 14 spectacole, la Festivalul ”Săptămâna Comediei” de la Braşov
Publicat: 05.05.2015
Peste o sută de actori vor participa, în perioada 11-17 mai, la Braşov, la Festivalul ”Săptămâna Comediei”, în cadrul evenimentului, care va avea şi o secţiune dedicată maghiarilor şi una copiilor, urmând să fie prezentate 14 spectacole.

Festivalul ”Săptămâna Comediei” de la Braşov se află la cea de-a treia ediţie, iar spectacolele vor avea loc la Teatrul Dramatic ”Sică Alexandrescu“, la Centrul Cultural Reduta, Teatrul ”Arlechino” şi Coresi Shopping Resort, toate biletele puse în vânzare fiind epuizate în câteva zile.

La eveniment vor participa cele mai renumite companii de teatru din ţară, între care Teatrul ”Odeon”, ”Nottara”, ”Bulandra”, ”Metropolis”, Teatrul Mic, Arcub, toate din Bucureşti, sau Teatrul Naţional din Târgu Mureş.

În total peste o sută de actori vor ajunge la Braşov, între aceştia numărându-se Marcel Iureş, Pavel Bartoş, Dorina Lazăr, George Mihăiţă, Ştefan Bănică junior, Emilia Popescu, Constantin Cotimanis, Marius Florea Vizante.

Deschiderea oficială a festivalului va avea loc în 11 mai, la Teatrul ”Sică Alexandrescu“, unde va fi prezentată piesa ”Gaiţele“ a Teatrului ”Odeon” Bucureşti, cu actorii Dorina Lazăr şi Pavel Bartoş.

În festival vor mai fi prezentate piesele ”Păi…despre ce vorbim noi aici domnule“ a Teatrului Act din Bucureşti, cu Marcel Iureş şi George Mihăiţă; ”Un bărbat pentru Sara“, cu Andi Vasluianu, Andreea Vasile, Emilia Popescu; ”Desculţ în parc“, cu Ştefan Bănică jr., Ileana Cerna; ”O scrisoare pierdută“ a Teatrului ”Bulandra”, cu Şerban Pavlu, Marius Florea Vizante; ”Fantoma, dragostea mea“ a Teatrul ”Metropolis”, cu Marius Florea Vizante, Gabriela Popescu, Monica Davidescu.

Spectacolul ”Zeul măcelului“ al Teatrului ”Nottara”, cu Cerasela Iosifescu, Adrian Văncică, va închide festivalul, în 17 mai.

În acest an, pe lângă prezentarea pieselor de teatru, a fost creată şi o secţiune dedicată comunităţii maghiare, la care vor participa Teatrul Naţional din Târgu Mureş şi Teatrul ”Yorick”, tot din Târgu Mureş.

Festivalul are şi o secţiune dedicată copiilor, fiind programate patru spectacole pentru cei mici.

Potrivit organizatorilor, în acest an, bugetul total al evenimentului depăşeşte 300.000 de lei. Primăria Braşov finanţează festivalul cu 88.387 lei, diferenţa fiind acoperită din sponsorizări şi venituri din bilete.

Preţurile biletelor variază între 20 de lei la spectacolele pentru copii, până la 65 de lei la spectacolele programate la Teatrul Dramatic.

Sursă: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase