Home » Istorie » Cinci tehnici de tortură înfiorătoare folosite în istorie. Ce păţeau ereticii

Cinci tehnici de tortură înfiorătoare folosite în istorie. Ce păţeau ereticii

Publicat: 29.05.2015
Tortura fizică a fost folosită de-a lungul istoriei ca demonstraţie de putere, dar şi pentru a semăna frica în rândul oamenilor.

Metodele utilizate pentru tortură erau diverse, torţionarii găsind mereu feluri noi în care le puteau face pe victimele lor să sufere.

Iată, mai jos, câteva dintre cele mai îngrozitoare metode de tortură folosite în istorie.

1. Furculiţa ereticului

Torţionarii foloseau în acest caz o bucată de metal cu câte un cap de furculiţă ataşat la fiecare capăt. Acest obiect era prins de gâtul victimei cu vârfurile furculiţelor apăsându-i pe gât şi pe stern. Oamenii nu puteau să îşi mişte bărbia în jos timp de săptămâni întregi.

Câteodată, victimele erau legate cu capul în jos de tavan cu acest obiect de tortură prins la gât.

2. Tortura cu şobolani

Aceasta este o altă metodă înfiorătoare de tortură. Pe corpul victimei era aşezată o cuşcă plină cu şobolani.

Partea de jos a cuştii lipsea, şobolanii stând direct pe victimă. Partea de sus a cuştii era încălzită puternic, iar rozătoarele, speriate, căutau să scape aşa că ajungeau să muşte şi să roadă carnea victimei pentru a scăpa.

3. Taurul de bronz

Taurul de bronz, cunoscut şi sub numele de Taurul Sicilian, este un instrument de tortură care a fost folosit iniţial în Grecia. Acesta are forma unui taur, este construit dintr-un strat gros de bronz, iar victimele acestui tip de tortură erau introduse în interiorul lui.

Burta taurului era încinsă pe foc până când metalul devenea galben, iar victima murea uşor în interiorul lui din cauza căldurii extreme.

4. Tăierea limbii

Torţionarii foloseau uneori un dispozitiv similar unei foarfece mari pentru a tăia limbile victimelor. Acesta era introdus în gura lor, limba era prinsă într-o deschizătură, iar un şurub era strâns până când aceasta pur şi simplu se rupea.

5. Pantofii de ciment

Mafia americană obişnuia să folosească această tehnică pentru a-şi tortura şi executa inamicii. Picioarele victimelor erau introduse în cofraje care erau umplute apoi cu ciment.

Atunci când cimentul se întărea, victima era aruncată în apă şi murea înecată.

Sursă: Witty Feed

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase