Home » D:News » După 800 de ani, prestigioasa universitate Oxford face o schimbare istorică

După 800 de ani, prestigioasa universitate Oxford face o schimbare istorică

După 800 de ani, prestigioasa universitate Oxford face o schimbare istorică
Publicat: 29.05.2015
Universitatea Oxford va fi condusă pentru prima dată în istoria sa de aproape 800 de ani de o femeie, Louise Richardson, care coordonează în prezent activitatea Universităţii St. Andrews din Scoţia, informează huffingtonpost.fr.

Informaţia a fost anunţată, joi, de reprezentanţii prestigioasei instituţii de învăţământ din Marea Britanie.

Louise Richardson va prelua această funcţie de la Andrew Hamilton, actualul vice-cancelar de Oxford, la începutul anului viitor, pentru un mandat de şapte ani. Comitetul care a făcut această numire s-a declarat „foarte impresionat de puternica adeziune a profesorului Richardson la valorile educative şi universitare care sunt îndrăgite la Oxford”, a explicat lordul Patten, deţinătorul postului onorific de cancelar al universităţii britanice.

Numirea ei va trebui să fie aprobată de Congregaţia Oxford – organul legislativ al universităţii. Louise Richardson va deveni astfel prima femeie care va ocupa acest post de la înfiinţarea celebrei universităţi în anul 1230.

„Oxford este una dintre cele mai prestigioase universităţi din lume. Mă simt extrem de privilegiată de faptul că voi avea oportunitatea de a conduce această instituţie remarcabilă”, a declarat Louise Richardson, în vârstă de 56 de ani.

Născută în Irlanda, Louise Richardson a studiat istoria la Dublin şi ştiinţele politice în California, înainte de a obţine un doctorat la Universitatea Harvard. Este cunoscută în mediile academice în special pentru lucrările sale despre terorism şi din domeniul securităţii.

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase