Home » D:News » Munca sa ne-a ajutat să înţelegem mai bine Universul în care trăim. Acum se gândeşte la suicidul asistat

Munca sa ne-a ajutat să înţelegem mai bine Universul în care trăim. Acum se gândeşte la suicidul asistat

Munca sa ne-a ajutat să înţelegem mai bine Universul în care trăim. Acum se gândeşte la suicidul asistat
Publicat: 03.06.2015
Fizicianul Stephen Hawking spune că ar lua în calcul moartea asistată dacă ar simţi că a devenit o povară pentru cei dragi.

Hawking a rămas paralizat ca urmare a unei boli care afectează neuronii motori. El este un mare susţinător al dreptului omului de a muri.

Hawking, în vârstă de 73 de ani, a admis că ar lua în calcul să se sinucidă dacă ar avea dureri foarte mari. El spune că a le refuza oamenilor bolnavi dreptul de a muri este ”ultima mârşăvie”. Într-un interviu acordat comediantului Dara O’Brien el a precizat că ”m-aş gândi la suicidul asistat doar dacă aş avea mari dureri sau dacă aş simţi că nu mai am cu ce să contribui şi sunt doar o povară pentru cei din jurul meu”.

El a adăugat însă că nu are astfel de gânduri la ora actuală deoarece ”al naibii să fiu dacă înainte să mor nu reuşesc să descopăr mai multe despre univers”.

Stephen Hawking suferă de scleroză laterală amiotrofică, numită şi boala Lou Gehrig. Aceasta se caracterizează printr-o pierdere progresivă a anumitor celule nervoase ale creierului şi măduvei spinării, denumite neuroni motori, ce comandă muşchii care fac posibilă mişcarea.

Boala este progresivă, invalidantă, fatală – mersul, vorbitul, mâncatul, înghiţitul şi alte funcţii fundamentale devenind mai dificile cu timpul.

Cauzele maladiei sunt necunoscute, însă se ştie că circa 5-10% dintre bolnavi prezintă o formă moştenită a acesteia.

Sursă: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase